Çankaya’da Bir Engelsiz Park Daha

Çankaya Belediyesi, Yüzüncü Yıl’da bulunan İzci Parkı’nı engelli vatandaşların düşünüldüğü tasarımıyla engelsiz çocuk parkı haline getirdi.

Çankaya’da Bir Engelsiz Park Daha
Parkın engelli çocukların da düşünülerek tasarlanan oyuncak grubunu ise Ankara Ümitköy Lions Grubu hediye etti.
Yenilenen parkı hizmete açan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya’da 5 yılda 1 milyon metrekare yeni yeşil alanı hizmete soktuklarını belirterek, “75 adet parkı İzci Parkı’nda olduğu gibi ağaçlarını koruyarak yeniledik. Engelsiz donatıların yer aldığı İzci Parkı’nı kısa bir süre önce hizmete açtığımız Berfo Ana Parkı ile birleştirerek yeşil bir yaya yolu oluşturduk. Demokrasinin ve insan haklarının simgesi olan Berfo Ana Parkı ile oluşturulan yeşil koridor, bölgeye yeni bir soluk kazandıracak” diye konuştu.

Başkan Tanık, parktaki basamakları kaldırarak engelli vatandaşların yanı sıra, bebek arabası kullanan ebeveynler için de kolaylık sağladıklarını, engelli çocukların da düşünüldüğü oyun gruplarını parka yerleştirdiklerini belirtti

Törende hazır bulunan Ankara Ümitköy Lions Kulübü Başkanı Hülya Işıklı da, “Göreve başladığından bu yana yolumuzu açan, çalışmalarımıza destek olan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’la birlikte iş yapmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Tören, eğitilebilir zihinsel engelli bireylerden oluşan Çankaya Belediyesi Ç’engel Cafe üyelerinin folklor gösterisiyle sona erdi

Kaynak: İHA