Kik 130| Dönem Toplantısı

Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sabah Halid el-Hamad es-Sabah, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası topluma, Suriyelileri korumak için caydırıcı önlemler almak üzere hızlı ve etkili müdahale çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, başkent Riyad'da dışişleri bakanları düzeyinde düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) 130| Dönem Toplantısı'nda konuşan Sabah, Suriyelileri korumak için caydırıcı önlemler almak amacıyla hızlı ve etkili müdahalede bulunulması ve Suriyelilere yönelik suç işleyenlerin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sevk edilmesi gerektiğini söyledi.

Başta abluka altındakiler olmak üzere Suriye'deki tüm bölgelere insani yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılmasının önemine değinen Sabah, BM'nin bu konuda aldığı karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Suriye krizinde Cenevre-1 Konferansı'nda varılan kararlara bağlı olarak siyasi bir çözüm bulunmasını istediklerini ifade eden Sabah, Filistin ile ilgili olarak ise ülkesinin Filistin halkı için adaletin sağlanması, işgal edilen toprakların geri alınması, güven içinde yaşayabilmeleri ve İsrail makamlarının yaptığı baskının sona ermesi konusundaki tutumuna işaret etti.
- Bahreyn'deki saldırı kınandı
KİK'ten yapılan yazılı açıklamada ise Bahreyn'de dün düzenlenen saldırı kınandı.
Saldırıyı düzenleyenlerin adalet önüne çıkarılması gerektiği belirtilen açıklamada, 14 Şubat Koalisyonu, El-Eşter Seriyyeleri ve Halk Direnişi Seriyyeleri ile bunlara bağlı tüm grupların "terör örgütü" ilan edilmesi kararının desteklendiği kaydedilerek, uluslararası kuruluşlar ve diğer ülkeler de bu örgütleri terör listesine almaya çağrıldı.
Bahreyn Bakanlar Kurulu, başkent Manama'nın batısındaki Ed-Diye bölgesinde dün düzenlenen ve 3 polisin hayatını kaybettiği intihar saldırısının ardından bugün olağanüstü toplanmış, 14 Şubat Koalisyonu, El-Eşter Seriyyeleri ve Halk Direnişi Seriyyeleri ile bunlara bağlı tüm grupları "terör örgütü" ilan etmişti.
Kaynak: AA