'Grup İzmiriz' Öykam’ı Keşfetti

Ödemiş Belediyesi Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) hafta sonlarında şehir dışından gelen misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

'Grup İzmiriz' Öykam’ı Keşfetti

Geçtiğimiz hafta sonu da ÖYKAM’a Devlet Tiyatroları Yönetmeni, Araştırmacı- Yazar Yaşar Ürük ve 46 kişiden oluşan öğretim üyesi grubu ziyaret etti. Uzun süre Öykam’da incelemelerde bulunan öğretim görevlileri ÖYKAM’ın Ödemiş’i ve Küçükmenderes bölgesini anlattığını ve çok iyi sergileme sanatının bulunduğu bir müze olarak değerlendirdiklerini ifade ettiler.

Düşüncelerini aktaran Devlet Tiyatroları Yönetmeni, Araştırmacı- Yazar Yaşar Ürük, “Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nin var olduğun duymuştuk. Türkiye’de ilk sıralarda yerini alan bir müze haline geldi. ÖYKAM Küçükmenderes havzasını ve Ödemiş’in geçmişini tarihini bugüne ve geleceğe çok iyi yansıtan bir kurum halinde. Aynı zamanda açtığı sergiler ve kütüphanesi de çok anlamlı ve çok içerikli. Objeleri sergileme sanatı da çok iyi bir çizgide yapılmış. ÖYKAM’da emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA