Aile Bakanı Binali Yıldırım'a Destek Verdi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmirli kadınların çok farklı ve önemli özellikleri olduğunu söyledi.

Aile Bakanı Binali Yıldırım'a Destek Verdi
İzmir kadınlarının tuttuğunu koparan istediğini yaptıran bir özelliği olduğunu kaydeden Yıldırım, “Son 2,5 yıldır İzmir’de olmanın tecrübesiyle diyorum ki, İzmir kadınları iş ve sosyal hayatta çok önemli. Gelecek hizmet yürüyüşümüzde her zaman kadınlarımızın ilgisinden, rehberliğinden istifade edeceğiz. Bir işe kadın eli değerse o iş sona, nihayete erer ve başarıyla noktalanır” diye konuştu.


Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın, Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) üyeleriyle bir araya geldiği toplantıya katıldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) düzenlenen toplantıda İzmir'in Türkiye'deki ilklerin şehri olduğunu kaydeden Yıldırım, kentin şanlı geçmişinin son 10 yıl içerisinde yereldeki kalkınmada yarıştan düşmesiyle birlikte kaybolduğunu dile getirdi. Yıldırım, “İzmir'in Uluslararası ve Türkiye genelindeki bilinirliliği, farklılığının var. Ancak ne yazık ki şehrin içerisinde durum çok parlak değil. İzmir'in hak ettiği yer burası değil” şeklinde konuştu.

İzmirli kadınların çalışkan ve çok başarılı olduğunu ifade eden Yıldırım, “İzmir tecrübeme dayanarak söylüyorum, İzmirli kadınların özgüveni çok fazla. Herşeyi rahatlıkla yüzümüze söylüyorlar. Bu önemli bir farklılık. Gelecek hizmet yürüyüşümüzde kadınlarımız hep yanımızda olacak. Bizim listelerimizde 117 meclis üyesi adayımız kadın. Bunlardan 4 ilçede Bornova, Menderes, Güzelbahçe ve Seferihisar’da liste başı konumdalar” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da İzmir'e yepyeni bir belediyecilik anlayışı getirmek istediklerini söyledi.

“İzmir’in son yıllarda tatmadığı bir belediyecilik görmesini istediklerini sözlerine ekleyen İslam, şöyle konuştu; “Bakan olarak ilk kez İzmir'e geldim. İzmir dünya kenti olmaya aday bir şehir. İzmir’e hizmet etmeyi kendimize şiar edindik. TBMM’nin değerli iki üyesi olan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin yerelde de hizmet etmesi için aday gösterildi. İzmir halkının bu yapılan fedakarlığın farkında olması ricasında bulunuyorum. İzmir’e yepyeni bir belediyecilik anlayışı getirmek istiyoruz. İzmir’e tüm gücümüzle hizmet etmek istiyoruz. İzmir’e bugüne kadar tatmadığı bir belediyecilik görsün istiyoruz”.

Türkiye'de son 15 yılda farklı bir belediyecilik anlayışı getirdiklerini dile getiren İslam, sosyal belediyecilik anlayışını ilk başlatan parti olduklarını vurguladı. İslam, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sosyal hizmetlerin 3 ayağı var. Bunlardan bir tanesi devlettir onun temsilcisi benim. Diğeri yerel yönetimlerdir, onun temsilcileri belediye başkanlarıdır, üçüncü ayakta sivil toplum kuruluşlarıdır. Üçü birleştiği zaman sosyal hizmetler gerçekten tam anlamıyla verilebilir, tam anlamıyla halka hizmet edebilir hale gelebilir. Biz İzmir'de bunu görmek istiyoruz. İzmir'de, sosyal hizmetlerin hem belediyeler hem devlet hem de STK'lar aracılığıyla sonuna kadar verilebildiği ortam yaratmak istiyoruz. Onun için önümüzdeki seçimler çok önemli. İzmir, hem büyükşehirde hem de ilçelerde bugüne kadar tatmadığı bir belediyecilik görsün istiyoruz. İzmir'in güzel insanlarının bunu düşüneceğini ve böyle bir teklifi geriye çevirmeyeceğini tahmin ediyor, bunu diliyor, umuyorum. Biz sonuç ne olursa olsun devlet olarak hizmetlerimize devem edeceğiz. Ama bu hizmetleri hem Ankara'dan hem yerelden karşılıklı yaparsak İzmir hakikaten tadından yenmez bir hale gelecek. Bundan hepinizin emin olmanızı arzu ediyorum. İzmir hak ettiği yere gelecek. İzmir'e baktığınızda son 10 yıldır ne yazik ki hak ettiği ölçüde bir gelişme göstermediğini herkes görüyor”.

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Betül Elmasoğlu ise siyasette kadınları daha çok görmek istediklerini, bu noktada İlknur Denizli'nin Konak ilçe belediye başkan adayı olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.
Kaynak: İHA