Ukrayna'da Devlet Başkanlığı Seçimine Doğru

Ukrayna'da 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için Kırım'daki Ukrayna vatandaşlarının oy kullanabilmeleri için gerekli imkanların sağlanacağı bildirildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Yevgeniy Perebyynis, yaptığı açıklamada, ülke vatandaşlarını Merkez Seçim Komisyonu resmi internet sitesi üzerinden, seçmen listesinde olup olmadıklarını kontrol etmeye çağırdı. Perebyynis, Ukrayna Merkez Seçim Komisyonunun Kırım'da da oylamanın yapılabilmesi için imkanları sağlayacağını kaydetti.

Perebyynis, Kırım'daki Ukrayna vatandaşlarının oy kullanması meselesinin Dışişleri Bakanlığının değil, Ukrayna Merkez Seçim Komisyonunun görevi dahilinde olduğunu dile getirdi.
Perebyynis, Ukrayna'nın, Rusya yöneticilerinin ülkenin siyasi işlerine karışmasını kınadığını kaydederek, bunun uluslararası hukuk normlarının ihlali olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda Rusya Federasyonu yetkililerinin, Ukrayna'nın içinde bulunduğu siyasi ve sosyal krizden çıkmaları için hangi devlet idari yönetim sistemi ve şeklini seçmeleri, hangi siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayat tarzını benimsemeleri konusunda akıl öğretmeye çalıştığını kaydeden Perebyynis, Rusyalı yöneticilerin bu tür açıklamalarının uluslararası hukuk normlarına aykırı olduğunu belirtti.

Kaynak: AA