Türkiye Sandık Başında

Afyonkarahisar'da oy kullanımının sona ermesinin ardından, oy çuvallarının bazılarının Afyonkarahisar Belediyesi'ne ait logolu araçlarla taşındığı ve çuvalların ağzının açık olduğu iddiasıyla, MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı tutanak tutturdu.

Sandık başkanları tarafından Afyonkarahisar Adliyesi'ne getirilen çuvallar, İl Seçim Kurulu çalışanlarınca tek tek teslim alınarak kaydedildi.
Adliyenin 4. katında yapılan çuval teslim çalışmalarında çıkan kargaşa araya giren polisler tarafından önlendi.
Öte yandan, oy pusulalarının bulunduğu çuvalların Afyonkarahisar Belediyesi'nin logolarının yer aldığı araçlarla taşınması ve çuvalların ağzının açık şekilde getirildiği iddiası ile hakim Elvan Kaplan'a tutanak tutturuldu. Kaplan, gazetecilerin çektiği görüntü ve fotoğrafların kopyasını alarak tutanağa işledi.
MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, yaptığı açıklamada, birleştirme tutanakları ile kendi verilerine bakarak sonuçlara itiraz edilip edilmeyeceği konusunda karar verileceğini bildirdi.
Yağcı, ağzı açık çuvallar ve belediyenin logolu araçlar ile taşınan oy çuvalları hakkında gerekli tutanağın tutulduğunu kaydetti.

Kaynak: AA