Oy kullanmaya geldi intihar etti

Trabzon’da hakkındaki yakalama kararı bulunan ve oyunu kullandığı okuldaki polisler tarafından gözaltına alınmak istenen 52 yaşındaki Sultan K. üzerindeki tabancayı başına dayayıp tetiği çekerek yaşamına son verdi.

Oy kullanmaya geldi intihar etti
Olay bugün saat 12.30 sıralarında 1 No'lu Beşirli Mahallesi Bedri Rahmi Eyüboğlu Ortaokulu'nda meydana geldi. Oyunu kullanan Sultan K., okuldan ayrılacağı sırada görevli polisler tarafından durduruldu.

Hakkında 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan arama kararı bulunan Sultan K.'ya ifadesinin alınması için polis merkezine gelmesi gerektiği söylendi.

Polislere direnen Sultan K. okulun girişindeki salonda belindeki ruhsatsız silahı çekerek başına dayadı. Sultan K. polislerin ikna çabalarına rağmen başına tek el ateş ederek yaşamına son verdi.

Olay yeri inceleme ekibi okula giderek, ceset ve çevrede inceleme yaptı. Bu sırada cesedin üzeri örtüldü, çevresine bariyerler yerleştirildi, seçmenler okulun diğer kapısını kullanıldı.

Okula gelen Sultan K.'nın yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, olay yerinde incelemelerde bulundu.

TRABZON VALİSİ: İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sultan K.'nın bir suçtan dolayı arama kaydının bulunduğunu belirterek, “Oy verme işlemi sonrasında silahını başına dayayarak, önceden var olan suç kaydından dolayı polisleri görünce böyle bir yola başvurdu. Arkadaşlarımızın ikna çalışmalarına rağmen hayatına son verdi. Maalesef böyle üzücü bir olay yaşandı” dedi.

Öz, bazı haberlerde olayın kavga sonucunda yaşandığının ifade edildiğini belirterek, “Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Sultan K. oy verme işlemini gerçekleştirdikten sonra çıkışta polisleri görünce özellikle arama kaydı olduğundan tedirgin olup kendi silahıyla intihar etti. Başka birine zarar veya sıkıntı vermesi söz konusu değil” diye konuştu.