Suşehri’nde ‘çanakkale Ruhu’ Adlı Program Düzenlendi

Suşehri ilçesinde “Çanakkale Ruhu” adlı program düzenlendi.

Suşehri’nde ‘çanakkale Ruhu’ Adlı Program Düzenlendi

Suşehri İlçe Müftülüğü tarafından ilçede bulunan bir düğün salonunda düzenlenen “Çanakkale Ruhu “adlı program, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Kur’anı Kerim tilavetinden sonra programla ilgili bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Bekir Civriz, Çanakkale Zaferi şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlardan biri olduğunu söyledi.

Civriz konuşmasında, “Çanakkale Zaferi, birinci dünya savaşında kahramanlık askerlerimizin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Çocuklarımızı vatan sevgisiyle, bastığı vatan toprağını tanıyan, binlerce kefensiz yatan şehitleri düşünen, vatanını, devletini, bayrağını seven, inançlı ve imanlı bir nesil olarak yetiştirelim.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Tarihçi Yazar Mustafa Turan, “Çanakkale Türk’ün ateşle imtihanıdır. Türk Milletinin en büyük var olma mücadelesidir. Bu ruhu biz çocuklarımıza maalesef işleyememişiz. Oraya her gittiğimde oraya gelen gençlerin Çanakkale ruhunu benimseyemediklerini görüyorum. Neye geldiklerini neyi ziyaret ettiklerini anlayamadıklarını görüyorum. Bu yüksek ruhu öğretmenlerimizin okullarda, imamlarımızın camilerde anlatılmasında büyük görevler düşmektedir” dedi.

Program, ilahilerin okunmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA