Dsp Genel Başkanı Türker Açıklaması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, TSK tarafından düşürülen Suriye uçağına ilişkin, "Bu uçak yemliktir. Suriye bizim uçağımızı düşürdü ya şimdi karşılığında biz bir uçağını düşürmüş olduk" dedi.

Türker, partisinin Kırklareli İl Başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika'dan Esed ile uzlaşma sağlaması yönünde talimat aldığını'' iddia etti. ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Amerika'dan talimat alınmasının kanına dokunduğunu'' belirten Türker, şöyle konuştu:
"Amerika Tayyip Erdoğan'a talimat verdi. Bu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kanıma dokunuyor. Suriye ile uzlaşmak için bir uçaksa, alsana bir uçak. Bu uçak yemliktir. Suriye bizim uçağımızı düşürdü ya şimdi karşılığında biz bir uçağını düşürmüş olduk. Fakat bu düşürülen uçak bizi tatmin etmiyor. Çünkü düşürülen büyük helikopter, uçak değil. Hatta bunun tartışmasını yapıyorlar. Daha henüz bir nevi karşılıklı anlaşma yapılmamış olacak ama seçimden sonra değil savaş, Türkiye Tayyip Erdoğan'ın zorunlu olarak Esed ile uzlaşmasını isteyecek yabancı camia."
İstanbul merkezli operasyon kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen Reza Zarrab'ın ''İran ajanı'' olduğunu öne süren Türker, şöyle konuştu:
"Türkiye'ye gönderilmiştir bir şarkıcıyla evlendirilmiştir ve arkasından o şarkıcının çevresi yoluyla bütün bakanlara, kamuda çalışanlara yakınlaşmıştır. Yeni İran Başkanı Ruhani batı ile uzlaşma yolunu seçince uzun yıllardır Türkiye üzerinden yapılan kaçak altın ihracatını birden bire boşluğa bıraktı. Onların yaptığı iş bugüne kadar İran'ın ambargo dolayısıyla yaptıkları satışların parasıyla Türkiye'ye altın ithal ederek sonra da altını kaçak olarak gönderiyorlardı. Bu kaçak olma işi biraz durunca sonra İçel'den tırlarla gelmeye başladı.

O İçel'den gelen tırlarda altın ve dolar vardı. Altın İran'a giden altındı, dolar da sınırda teslim alan El Kaide'ye taşıma parasıydı. El Kaide bu parayla oradaki terörü finanse ediyordu. Şimdi kartlar değişti. Türkiye o yüzden açığa düştü. Bezen diyorlar ki 'rüşvet aldılarsa bize ne' ama bu rüşvetin bedelini de İran bize gazın fiyatı içinde ya da gazın akışı içinde şarj etti. Yani bu yolsuzluk aslında Türkiye'de doğalgaz kullanan herkesin cebinden çıkan paradır. Hükümet menfaatinin yolsuzluğu bizde yoksulluğa neden olmuştur ve bir savaş çıkması ihtimali yoktur."
Kaynak: AA