Rusya Devlet Başkanı Putin'in Temasları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Alman Siemens şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Joe Kaeser'i kabul etti.

Moskova'daki Novo-Ogarevo Başkanlık Rezidansı'nda Kaeser ve yanındakileri kabul eden Putin, Siemens'in sadece son iki yılda, Rusya ekonomisine 800 milyon avro yatırdığını söyledi.

Putin, Siemens'in 160 yıldır Rusya pazarında faaliyet gösterdiğini ve günümüzde Rus ekonominsin hemen hemen tüm alanlarında yer aldığını vurguladı. Rusya ile Alman şirketleri arasındaki iş birliğinin gelişerek devam ettiğini aktaran Putin, geçen yılki ticaret hacminin 75 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaştığını kaydetti.

Joe Kaeser ise Rusya'nın Kırım politikası nedeniyle Batı'dan gelen yaptırım kararlarının, şirketin bu ülkeyle olan ilişkisini etkilemediğini söyledi.

Çalışmalarının merkezinde "şirketin esaslarını" koyduklarını ifade eden Kaeser, "Almanya yönetmi buraya geldiğimizi biliyor. Biz, hiçbir baskı hissetmiyoruz ve hissetmedik de. Biz, ilişkilerimizi uzun zamanlı perspektifte karşılıklı güven üzerine kurduk" dedi.

Öte yandan Putin, kabine üyeleriyle Uzak Doğu ve Baykal bölgelerinin sosyoekonomik gelişimini değerlendirdi. Putin, toplantıda, geçen aylarda su taşkınlarının yaşandığı ve binlerce kişinin evsiz kaldığı bölgeyle ilgili sunumları dinleyerek, projeler hakkında detaylı bilgi aldı.
Kaynak: AA