Kılıçdaroğlu Kartal'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "30 Mart'ta hep birlikte, kol kola, omuz omuza, şölen havasında sandığa gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkmak için, halkın iktidarını getirmek için sandığa gideceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, saat 18.00'de yapılması planlanan Kartal Meydanı'ndaki Halk Buluşması'na 1 saat 45 dakika gecikmeyle geldi.
Meydandaki vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu 30 Mart seçimlerinde CHP iktidarı için mücadele edeceklerini, önce yerelde, sonra genelde zafere ulaşacaklarını belirtti.

30 Mart'ta tüm vatandaşların mutlaka oy kullanmasını isteyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"30 Mart'ta hep birlikte, kol kola, omuz omuza, şölen havasında sandığa gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkmak için, halkın iktidarını getirmek için sandığa gideceğiz. Çocuğunu seven, demokrasi isteyen, özgürlük isteyen herkese sesleniyorum. 30 Mart'ta sandığa gidin. Türkiye'nin özgürlüğü ve güzel İstanbul için oyunuzu CHP'ye, altı oka basın. Geçen seçimde CHP'ye oy vermeyen bir yurttaşı da ikna edin. Ona 'Türkiye'nin halini görüyorsun, bir diktatör tarafından yönetiliyor' deyin. Geçen seçimlerde başka partilere oy veren, AKP'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarımızı ikna edin. 'Helalden yana mısınız? Haramdan yana mısınız?' diye sorun onlara."
Konuşmasında, "Vatandaşlar 30 Mart'ta tüyü bitmemiş yetimin hakkı için, güzel ülkemiz için oy kullanacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Birleşe birleşe kazanacağız, birleşe birleşe işsizliği yeneceğiz. Türkiye aydınlığa kavuşacak. 30 Mart'ta mutlaka sandığa gidip oyunuzu kullanın" ifadelerini kullandı.
CHP'nin Kartal için Altınok Öz'ü, İstanbul için de Mustafa Sarıgül'ü aday gösterdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, İstanbul'un ve Kartal'ın sorunlarını Sarıgül ve Öz'ün çözeceğini iddia etti.
Mustafa Sarıgül'ün İstanbul için projelerini açıkladığını ama yeni bir projesinin daha olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, mikrofonu Sarıgül'e verdi.
Sarıgül, İstanbul'da belediye başkanlığını kazandığı takdirde mevcut projelerinin yanı sıra kentte yaşayan tüm öğretmen ve öğrencilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlayacağını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmen ve öğrencilerin mutlu olmasını istediğini dile getiren Sarıgül, "Ücretsiz ulaşım fikri de sayın Kılıçdaroğlu'ndan çıktı. Ayrıca, ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerimize 110 bin konut yaparak ev sahibi olmalarını sağlayacağız" dedi.

Sarıgül'ün ardından konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"İstanbul'da Sarıgül kazanırsa, öğrenciler okula giderken ailesinden yol parası istemeyecek. Öğrencilerimize ve özellikle eli öpülesi öğretmenlerimize ne yapsak azdır. Onların her sorununu çözeceğiz. Ev sahibi olacaklar. Sarıgül yapacak."
Meydandaki vatandaşlara, "İstanbul'da bir belediye başkanı var. Adının Kadir olduğu söyleniyor. Doğru mu?" diye soran Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Hollanda'dan tanesi 1.2 milyon avroya metrobüs getirdi. Türkiye, Avrupa'nın en büyük otobüs üretim merkezidir. Gitti Hollanda'dan aldı. İstanbul 7 tepeliydi. Şimdi 77 tepeli. Aldıkları metrobüsler düz yolda gidemiyordu. İstanbul'un yokuşlarından hiç çıkamadı. Dava açıldı. Davadan kaçıyor Kadir Topbaş. Mahkemeden kaçan birinin İstanbul'da belediye başkanlığı yapmasını ister misiniz?"

Kaynak: AA