Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "temiz siyaset istiyorsanız adres Saadet Partisi'dir.

Kamalak Açıklaması
Bizim dönemimizde yolsuzluk iddiasıyla karşılaşıldı mı” dedi.

Kamalak, Bucak’ta yaptığı konuşmada yerel yönetim ve genel yönetimlerin kendi işleri olduğunu vurgulayarak "Dört kez partimiz kapatıldı, mal varlıklarımıza el konuldu. Koca çınarın kolları dalları kesildi. Fakat kökü kaldı. Bu koca çınar budanan dalları her geçen gün daha da güçlü şekilde büyüyerek geliyor" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 2009 tarihinden bu tarafa bin 752 belediye hakkında soruşturma açıldığını belirterek İçişleri Bakanlığının TBMM’ne cevap olarak gönderdiği belgeyi gösterdi. Bin 752 belediye hakkında soruşturma açıldığını anlatan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun partilere göre dağılımı, Ak Parti 678, CHP 511, MHP 263 ve Barış ve Demokrasi Partili 121 belediye. Bunlarla yetinmiyor gibi rüşvet iddiaları üst safhalara tırmandı, bir kısım bakan çocukları rüşvet, yolsuzluk iddiaları ile gözaltına alındı, daha sonra tahliye edilerek yargıları sürmektedir, bir kısım bakanlar istifa etmek, istifa ettirilmek ve görevden alınmakla karşı karşıya kaldı. Eğer temiz siyaset istiyorsanız adres Saadet Partisi'dir. Bizim dönemimizde yolsuzluk iddiasıyla karşılaşıldı mı?”
Mustafa Kamalak, bu gün Türkiye'nin önünün siyaseten, ahlaken, iktisaden, dış politikada tıkandığını söyledi.

Meclisi örnek gösteren Kamalak, sözlerine şöyle devam etti: "Yakası açılmamış küfürleri milletvekillerimiz söylüyor Meclis'te. Olacak şey değil. Faiz lobisinden yakınanlar 12 yıllık iktidarları döneminde 600 milyar lira para babalarına faiz ödemiştir, bütçeden açıp bakın, 600 milyar lira sırf faiz, ana para dahil değil buna, benim emeklim elektrik parasını ödeyemezken, çiftçim tarlasına gübre alamazken, gücü yetmediği için ekecek tohum bulamazken para babalarına 600 milyar lira faiz ödenmiştir. Bu, GAP projesi değerinde paranın para babalarına aktarılması demektir. Sizden alınan vergilerin faiz babalarına bankalara aktarılması demektir.”
Kamalak, ayrıca, kendi hükümetleri döneminde yapılan fabrikaların şimdiki hükümet döneminde satıldığını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "paralel yapı" sözlerini eleştirerek şöyle konuştu: “İddia ettiğiniz gibi bir paralel yapı var ise 12 yıldan bu tarafa Allah aşkına neredeydiniz siz? Bu ülkenin adliyesi, polisi, emniyeti, savcısı hakimi yok muydu, yav neredeydiniz siz?, uyuyor muydunuz?, birisi gelse ülkeyi alıp götürse haberiniz olmayacak öyle mi?, 12 yıl önce iktidara geldiğinizde cevap ver hükümet, siz iş başına geldiğinizde böyle bir yapı yoktu da sizin zamanınızda doğdu, sizin zamanınızda gelişti ise sorumlu yine sizsiniz? Kimi kime şikayet ediyorsunuz sorumlu sizsiniz.”
Kaynak: İHA