Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği Kuruldu

Bursa'da 16 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin bir araya gelerek kurduğu Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği, Suriyelilerin yaralarını saracak.

Yardım derneğinin Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Veysel Aşkın, Gönüllü Kuruluşlar Platformu Bursa Şubesinin aylık toplantılarında Suriye'den göç edenlere yardım konusunun gündeme geldiğini ve derneğin bu platformda yer alan gönüllü kuruluşların tamamının katılımıyla kurulduğunu söyledi.

Bursa'da yaklaşık 16 bin Suriyeli muhacirin yaşadığını belirten Aşkın, "Bunların çok değişik çeşitli problemleri, bu problemleri aşmakta zorlananlar var. Bir kısım imkanlara sahip olanlar ve hiçbir yerden yardım alamayanlar var. Hastanelerde, okullarda problemler yaşıyorlar. Zaten son dönemde gelenlerin birçoğu ceketiyle gelmiş, gidecekleri, paraları, imkanları yok. 'Suriyeli insanları bu dağınıklıktan kendi imkanlarımız elverdiği kadar kurtarıp, tek çatı altında bir yardım organizasyonu oluşturulabilir mi' diye düşündük. Bu maksatla Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği'ni kurduk" diye konuştu.

Aşkın, derneğin kuruluşunda 60 sivil toplum kuruluşunun desteğinin bulunduğunu dile getirerek "Muhacirlere destek sağlayan arkadaşlarımız var. Onların ellerindeki envanteri, güçlerimizi bu yapı içinde birleştiririz diye düşünüyoruz" dedi.

- "Ben burada Osmanlı ruhunu izliyorum"-
Toplantıya katılan Medine Kıbleteyn Cami İmamı Mahmut Halil al-Kari de "Müminler kardeştir" ayetinin uygulanmasını Türkiye'de gördüğünü ifade etti.

"Dünya, Türkiye'nin Suriyeli kardeşlerimize ilk yardım elini uzatan ülke olduğunu dünya inkar edemez" diyen Kari, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Suriye'deki Müslüman kardeşlerimizin başına gelenler bir musibettir, imtihandır. Suriyeli kardeşlerimize açılan çadırlara, kapılara öncülük yapıp, onlara yardım kapısını açtığınız için canıgönülden teşekkür ederim. Kulis arkasında emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. Özellikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanlığının yardımlarına ve kurulan bu derneğe de çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun."
TSK tarafından düşürülen Suriye uçağına da değinen Kari, "Türkiye'nin Müslümanlar aleyhinde bir müdahale ya da yanlış bir hareketinin olacağını zannetmiyorum. Ben burada Osmanlı ruhunu izliyorum ve görüyorum" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA