İsparta'daki Uçak Kazası Davası

Isparta'da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Keçiborlu yakınlarında düşen Atlasjet uçağıyla ilgili davanın Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 24'üncü duruşmasına tutuksuz sanıklardan kaptan pilot Faruk Çağımnı ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlar katıldı.

Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.
Mahkeme heyetinin, Atlas Jet Firması Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen menfaat karşılığı şirketi zarara uğrattıkları gerekçesiyle şirket yöneticilerine açtığı dolandırıcılık davasıyla ilgili ifadelerinin okunmasının ardından söz alan müşteki avukatı Şehnaz Yüzer, kaza yapan uçağın bir ay süreyle bakımının yapılmadığını iddia etti.
Kaza yapan uçakla ilgili bazı belgelerin eksik olduğunu iddia eden Yüzer, "Uçağın mel ve logbook kayıtlarında düşen uçağın pilotlarının uçağı teslim aldıklarına dair hiçbir kaydı yok, bir aylık kayıt defterine bakıldığında hiçbir arıza bakım kaydının yapılmadığı görülüyor" dedi.

Ersoy' avukatlarından Gözde Meral ise müvekkilinin düşen uçağın arızalı olduğuna dair önceden bilgisinin bulunmadığını söyledi.

Meral, müşteki avukatı Şehnaz Yüzer'in davanın uzamasına neden olduğunu, kendisinin bir başka havayolu şirketinin avukatlığını yaptığını, bu davanın sürüncemede kalmasından kendilerinin de memnun olmadığını belirtti.

Daha sonra mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 27 Mayıs'a erteledi.
Avukat Yüzer, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, olayların çarpıtıldığını savundu. Yüzer, şöyle konuştu:
"Burada haksız rekabetti, oydu, buydu diyerek olaylar çarpıtılıyor. Yaşananlar unutturulmaya çalışılıyor. Prima Havacılık, 'enkazın maliyeti yüksek, ben bu enkazı ne yapayım' diyor, mahkemeye soruyor. Mahkeme de 'benim görevim değil' diyor. Word Focus şirketinin 2006 denetlemesinde yazıyor. Şirketinizim ömürlü parçaları eksik, bakım tamiri yapılmıyor, bunlar uçuşlar için tehlike arz ediyor. On gün içinde giderin deniyor. On günün üzerinden yirmi on gün geçiyor ve uçak düşüyor."
- Olayın geçmişi
İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet Havacılık AŞ yolcularını taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ şirketine ait yolcu uçağı 30 Kasım 2007'de, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi ölmüştü.
Kaynak: AA