Hüseyin Çelik Tekirdağ'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Ben Van’ın kuş uçmaz kervan geçmez köyünde doğdum, Türkçe’yi 7 yaşımda öğrendim.

Hüseyin Çelik Tekirdağ'da
Ayrım kafada başlar. Ne MHP'nin ne CHP'nin doğuda Van’da, Hakkari’de, Bitlis'te belediye başkan adayları bile yok" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ'da bir dizi ziyarette bulundu. Akşam saatlerinde Tekirdağ'a gelen Çelik, Tekirdağ’da Şanlıurfalılar Derneği, Vanlılar Derneği, Erzurumlular Derneği ve Bayburtlular Derneğini ziyaret etti. Hüseyin Çelik’e ziyaretler sırasında AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve AK Parti Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Aygün de eşlik etti.

İlk olarak Şanlıurfalılar Derneği'ni ziyaret eden Çelik, dernek salonunda Şanlıurfalılara seslendi. Hüseyin Çelik konuşmasında,"Hepimiz hemşehriyiz bizde ayrım yok. Ayrım CHP'de, MHP'de, BDP'de var. Ben Van’ın kuş uçmaz kervan geçmez köyünde doğdum, Türkçe’yi 7 yaşımda öğrendim. Ayrım kafada başlar. Ne MHP'nin ne CHP'nin doğuda Van’da, Hakkari’de, Bitlis’te belediye başkan adayları bile yok. Doğuya geldikleri yok. Aynı şekilde BDP de AK Parti’nin sağladığı imkanları onlar yapmış gibi gösteriyor. Biz baskı kurmasaydık bunlar olmazdı diyor. Ama halkımız biliyor ki bunlar AK Parti'nin icraatlarıdır. Tekirdağ’da siz memleketinden kopup gelen hemşehrilerim buraya artık uçakla kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Bunlar bizim dönemimizde oldu. Sizin de desteğinizle yolumuza devam edeceğiz. Gerçi desteğinizi Başbakanımızın mitinginde gördük. Böyle kalabalık bir miting Tekirdağ’da hiç olmadı. AK Parti adaylarımız Mustafa Yel ve yakından tanıdığınız Ahmet Aygün kardeşlerimi sizlere emanet ediyorum" dedi.

"CHP BAL YAPMAYAN ARI GİBİ"
Şanlıurfalılar Derneği ziyaretinin ardından Vanlılar Derneği'ne geçen Hüseyin Çelik, Vanlı hemşehrileri tarafından büyük ilgi gördü. Vanlılar Derneği Başkanı Haluk Şakar tarafından karşılanan Hüseyin Çelik, dernek üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında, CHP'ye yüklendi. CHP'nin bal yapmayan arı gibi olduğunu söyleyen Çelik, "Sevgili hemşehrilerim Tekirdağ artık sizin de memleketiniz. Siz Vanlı Tekirdağlılarsınız. Tekirdağ’a benim dönemimde Namık Kemal Üniversitesi açıldı. Birçok hizmeti biz getirdik. Hizmeti ne Van’dan ne Tekirdağ’dan esirgedik. Van’ın girişine tüneller yaptık. Eskiden oralardan geçmek çok zordu. Şimdi havalimanı hem Van’da hem Çorlu’da hizmet vermekte. CHP hep muhalefet. Bal yapmayan arı gibiler. Bahçesaray’da bir arıcı bal yapmayan arılarına 'vızıltı sizden bal benden' dermiş. Bunların ki de o hesap. Vanlı hemşehrilerim sizin desteğinizle yüzde 40’ları, 50’leri gördük. İnşallah bu devam edecek" ifadelerini kaydetti.

Daha sonra Erzurumlular Derneği’nde vatandaşlarla buluşan Hüseyin Çelik, "Erzurumlular olarak size çok fazla anlatmaya gerek yok. Siz zaten bizi gönülden desteklediğinizi burada da gösterdiniz. CHP de MHP de hep kaybettiler, laf salatası yaptılar. Başbakan birinci parti olamazsam siyaseti bırakırım dedi.

Bunu Devlet Bahçeli öyle demedi yüzde '51 alamazsam bırakırım dedi' diye anlattı. CHP de MHP de Muhammed Ali’nin karşısındaki boksörler gibi hep yeniliyorlar ama ikinci gün şampiyon biziz diyorlar. Erzurumlu kardeşlerim size AK Parti adaylarımızı emanet ediyorum. Onlar artık bizim buradaki sözcümüzdür" diye konuştu

Son olarak Bayburtlular Derneği'ni ziyaret eden Çelik, Bayburtlulara da kısa süren bir konuşma yaparak selamlaşıp dernekten ayrıldı.
Kaynak: İHA