Mısır'da Darbe Karşıtı Yargılamalar

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyeleri ve gazetecilerin yargılandığı davaların görülmesine devam edildi.

Kuna kentindeki Askeri Yüksek Ceza Mahkemesinde İhvan üyelerinin, "Mısır-Sudan sınırından yurt dışına kaçmaya çalışmak ve ateşli silah bulundurmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması, savunma heyetinin "tutuklulara işkence iddiasının incelenmesi" talebi nedeniyle 7 Nisan'a ertelendi.
Nasır kenti Askeri Ceza Mahkemesinde görülen davada da Rasd Medya Ağı çalışanı 5 gazeteci hakkında ''Askeri sırları ortaya çıkarmak ve güvenlik kuvvetlerine kötü muamele'' suçlamasıyla açılan davaya devam edildi. Duruşma, belgelerin gösterimi için mahkeme salonunun hazırlanması nedeniyle 30 Mart'a ertelendi.
Kahire Ceza Mahkemesinin Tora Polis Akademisinde, "Mısır aleyhinde kışkırtıcı görüntü ve yalan haber üreterek Katar'a ait El- Cezire televizyonunda yayınlamak" suçlamasıyla görülen ve 20 sanığın yargılandığı davanın duruşmasının, savunma heyetinin mahkemeye göstermek istediği görüntü kaydının izlenmesi için salonun hazırlanması gerekçesiyle 31 Mart'ta yapılmasına karar verildi.

Devlet Güvenlik Yüksek Ceza Mahkemesinde görülen, 26 sanığın "devletin önemli birimlerine terör saldırısı planlamak" suçlamasıyla yargılandığı "Nasır City Hücresi" olarak da bilinen davanın duruşması, "Başsavcılığın dinlenmesi" için 26 Mart'a ertelendi.
Kaynak: AA