Mhp Genel Başkanı Bahçeli Tarsus'ta

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin insanları yiyenlerle yemiyenlerin kavgasına düşmemelidir. Türkiye'nin etnik temelli bir çatışmayla birliği ve dirliği bozulmamalıdır" dedi.

Bahçeli, Tarsus ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti'den kurtulması gerektiğini savundu.
Bazı medya kuruluşlarını da eleştiren Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bittiğini, siyasi ömrünün tükendiğini, milli iradenin demokrasi içerisinde kendisini göndereceğini savundu.
AK Parti'ye oy vermiş olanlara, gerçekleri göstererek uyarıda bulunulmasını isteyen Bahçeli, şöyle devam etti:
"Bu gidişatın sonu iyi değil. Bu gidişatın örnekleri var. Tunus, Mısır, Endonezya, Suriye, Ukrayna var. Toplumsal hareketlilik başlarsa bunun sonu alınmaz. Buna ne demokrasiden gelenler, ne diktatör olanlar, ne sultan olanlar hiç birisi dayanmaz. Bu toplumsal hareket sel gibidir alır sürükler götürür. Aylarca arasanız nerede olduğunu bulamazsınız. Bu sebepten dolayı Türkiye böyle bir kargaşaya girmemelidir. Türkiye'nin insanları yiyenlerle yemiyenlerin kavgasına düşmemelidir. Türkiye'nin etnik temelli bir çatışmayla birliği ve dirliği bozulmamalıdır. Türkiye huzurlu, güvenli, herkesin barış içerisinde yaşadığı güzel bir ülke olmalı. Onun için sandığa gideceksiniz AKP'yi uyaracaksınız. Sonra da önümüzdeki günlerin gelişimini göreceğiz."
Bahçeli, MHP İçel Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz ile Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can'a da destek istedi.
Mitingin ardından İçel programını tamamlayan Bahçeli, Adana'ya hareket etti.
Kaynak: AA