Kapanan Belde Belediyesinde Hüzünlü Veda

Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla birlikte kapanarak Çerkezköy Belediyesi’ne bağlanmasına karar verilen Kızılpınar Belediyesi’nde düzenlenen veda töreninde Belediye Başkanı Faruk Korkmaz gözyaşlarına hakim olamadı.

Kapanan Belde Belediyesinde Hüzünlü Veda
Korkmaz, belediye personeline siyasetten uzak durmaları ve millete hizmete devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, belediyenin kapanacak olması nedeniyle düzenlenen veda töreninde personeline hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Kızılpınar Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen veda töreninde konuşan Belediye Başkanı Korkmaz, 10 yıldır Kızılpınar’da çok emek verdiklerini, çok çalıştıklarını ve çok yorulduklarını ifade etti

Kızılpınar’da çok önemli eserler bıraktıklarını dile getiren Korkmaz, "Allah tüm personelimizden razı olsun. Dünya bir han ve bizler de birer yolcuyuz. 10 senemizi alnımızın akıyla burada bitirdik. Şimdi de Çerkezköy Belediye Başkanlığı için adayız. Allah hayırlısıysa nasip etsin” dedi

Çalışanların hepsinden memnun olduğunu ifade eden Korkmaz, 22 bin nüfusa hizmet etmenin kolay olmadığını, bu nedenle tüm personele teşekkür ettiğini söyledi.


30 Mart akşamı Çerkezköy Belediye Başkanlığı seçimini kazanacağını kaydeden Faruk Korkmaz, “Belediyeyi kim kazanırsa kazansın, Kızılpınar halkını asla ve asla üzmemelidir. Kızılpınar halkı nazlıdır. Biz hiçbirini üzmedik. Yaptıklarımızı anlatıyoruz. Bu eserler benim değil sizin eserleriniz. Bu samimiyetinizi Çerkezköy’de de devam ettirin. Biz kendi nefsimizi milletin üstünde tutmadık. Gittiğiniz yerde buradaki edebinizi koruyun. Kızılpınar Belediyesi’nden gittiğiniz belli olsun. Biz bu belediyeyi 2004’te devraldık. 2014’te noktaladık. Sizlere bundan sonraki çalışma hayatınızda başarılar diliyorum. Sizlerden oy istemiyorum. Siz siyasete çok fazla girmeyin. Siyaset sizin işiniz değil. Sizin işiniz millete hizmet etmektir. Ama çalışacağınız başkanı iyi seçin” diye konuştu.


Belediye Başkanlığı’nın ilk yıllarında beldenin kaderine terk edildiğini söyleyen Faruk Korkmaz, sözleşmeli personelleri kadroya aldıklarını anımsattı. Personelin özlük haklarını iyileştirdiğini söyleyen Korkmaz, “Çerkezköy Belediyesi’ni alırsak haklarınızı daha çok iyileştireceğiz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sizlere hakkımı helal ediyorum. Siz de hakkınızı helal edin” dedi

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay da yıllarca kardeşçesine beldeye hizmet ettiklerini belirterek, “Biz kimseye tepeden bakmadık. Bir hatamız olduysa özür diliyoruz. Herkes hakkını helal etsin” ifadelerini kaydetti.

Duygulu anların yaşandığı veda programında birim amirleri, personeller ve belediye işçileri de duygularını dile getirdi. Personelleri ile birlikte pasta kesen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, tüm personellere çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA