Chp Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Hedefimiz, Türkiye'yi layık olmadığı bu kötü yönetimden kurtarmak ve insanımızı hak ettiği demokrasiye, özgürlüğe, güzel günlere taşımaktır" dedi.

Didim ilçesinde, partisinin seçim irtibat bürosunda halka hitap eden Hamzaçebi, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini söyledi.

Türkiye'de bir yerel seçimin, ilk defa bu kadar genel seçim havasına dönüştüğünü ifade eden Hamzaçebi, "Hedefimiz, Türkiye'yi layık olmadığı bu kötü yönetimden kurtarmak ve insanımızı hak ettiği demokrasiye, özgürlüğe, güzel günlere taşımaktır" dedi.

Hamzaçebi, iktidar partisinin yola "adalet devleti kurmak" için yola çıktığını ancak "zulmün, baskının, yolsuzluğun devleti"ni kurduğunu iddia ederek, "Böylesi bir kadro, Türkiye'yi yönetiyor ve biz de bunun mücadelesi içerisindeyiz. Bu mücadele, sadece CHP'nin değil, bütün milletimizin mücadelesidir. Biz bu mücadeleye sadece öncülük ediyoruz. Ama yürekten inanıyorum ki bu mücadele, başarıya ulaşacaktır" diye konuştu.

AK Parti döneminde, hukuksuz olduğu gerekçe gösterilerek Ergenekon ve Balyoz gibi birçok davayla, aydın, siyasetçi, yazar, bilim adamı ve gazetecilerin hapse gönderildiğini savunan Hamzaçebi, şöyle devam etti:
"17 Aralık operasyonunun başlamasıyla Recep Tayyip Erdoğan, 'İçeride çok sayıda günahsız insan var' dedi.

Oysa onun derdi, içerideki bakan çocuklarını, Reza Zarrab'ı kurtarmaktı. Kendisini kara para aklayıcılarına ve Reza Zarrab'a siper eden bir başbakanı, Türkiye bugüne kadar görmedi. Bakan çocuklarının ve Reza Zarrab'ın tahliye olmasıyla 'İçeride çok sayıda günahsız insan var' lafı unutuldu, gitti."
Kaynak: AA