Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Twitter yasağını getiriyor. O yasaklar bizim gençlere söker mi? O yasaklara bizim gençlerimiz boyun eğer mi? Sen kim oluyorsun da bu milletin gençleriyle uğraşıyorsun? Sen kim oluyorsun da bu milletin gençlerine yasak getiriyorsun?" dedi.

Kılıçdaroğlu, Tuzla'da Sahil Tören Alanı'nda düzenlenen "Halk Buluşması"nda yaptığı konuşmada, İstanbul'un ve Türkiye'nin iyi yönetilmediğini belirterek, Türkiye'nin demokrasi, özgürlükler, bireysel haklar açısından geriye gittiğini savundu.
CHP iktidarında bütün yurttaşları kucaklayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, yerel yönetimlerde de halkın iktidarını kuracaklarını, halktan yana politikalar üreteceklerini, güzel projeleri olduğunu, İstanbul'u yaşanabilir bir kent haline getireceklerini anlattı.
Kılıçdaroğlu, herkesin inancına saygılı olduklarını, hiçkimseyi inancından, kimliğinden dolayı ötekileştirmediklerini söyleyerek, "Bizim inancımız, felsefemiz şu: İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır, bizim başımızın üstünde yeri vardır" dedi.

Önceki seçimlerde AK Parti'ye oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Sevgili yurttaşlarım, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verdiniz. O oylar sizin ananızın ak sütü kadar helaldir. Ben size hiçbir zaman 'Neden şu partiye oy verdiniz' diye bir suçlama yapmadım. Her insan inandığı partiye gider, oyunu verir ama ortak bir payda yaratmak zorundayız. Ortak payda ahlaktır. Ahlakın üzerine ortak paydayı benimsetmek, hep beraber olmak zorundayız. Ahlak, bütün inançların ortak paydasıdır. Herkesin bunu bilmesini istiyorum. Madem ki ahlaklı bir Türkiye istiyoruz, o zaman siyasette de ahlak olması lazım. Halkı soyan yönetici olmaz, halkın cebine elini uzatan siyasetçi olmaz. Eğer siyasetçi görevini yaparken zenginleşiyorsa, bilin ki halk fakirleşir. Size söz veriyorum, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında biz zenginleşmeyeceğiz, halk zenginleşecek, zenginliği size vereceğim.
Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer vatandaşlarıma şunu söylemek isityorum: Esnafsanız, dükkanınızı hırsıza teslim eder misiniz? Evinizi hırsıza teslim eder misiniz? Ülkeyi hırsıza teslim etmeyeceğiz. Bunun mücadelesini yapacağız. Eğer evimi, dükkanımı teslim etmiyorsam, ülkemi de teslim etmem. O nedenle temiz siyaset, ahlaklı siyaset çok önemlidir. Ahlakı erdemli kılan adalettir. Adalet toplumun vicdanıdır, bunun üzerinde yükselir."

- "Benim için yandaş yok vatandaş var"

Kılıçdaroğlu, herkese eşit hizmet götüreceklerini vurgulayarak, "Çünkü benim bir felsefem var: Benim için yandaş yok vatandaş var. Vatandaşa hizmet vereceğiz" ifadesini kullandı.
İstanbul'un sorunları olduğunu ancak ortak aklın egemen kılınmasıyla, çalışkan, dürüst olunarak her sorunun aşılabileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, bütün Anadolu'da bir hareket olduğunu, herkesin dürüst Türkiye'yi özlediğini ve bir şeyler yapmak istediğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart seçimlerinde 2,5 milyon gencin ilk kez oy kullanacağını kaydederek, gençlere şöyle seslendi:
"Umudumuz olan gençler, Türkiye'yi emanet ettiğimiz gençler, Türkiye'yi dünyada tanıtacak olan gençler, yarının yöneticileri, bakanları, başbakanları olan gençler... Size her dönem inandım, her dönem güvendim. İlk kez oy kullanacaksınız. İki seçenek var önünüzde ya yasaktan yana oy kullanacaksınız ya özgürlükten yana oy kullanacaksınız. Bu ülkenin her insanı gençlerle gurur duyacak, size inanıyoruz, size güveniyoruz, ayın 30'unda unutmayın bir kişiyi daha alacaksınız yanınıza, geçmişte CHP'ye oy vermemiş, saygıdeğer bir yurttaşı alacaksınız, eski Doğru Yol Partili, Anavatan Partili, Milliyetçi Hareket Partili, Adalet ve Kalkınma Partili. Türkiye'nin bir açılıma ihtiyacı var, uygar dünyada yerini almaya, kirlilikten arınmaya ihtiyacı var."
Alanda toplananlar, "Başbakan Kemal", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Çare Sarıgül" şeklinde sloganlar attı.

- "6 okun böğrüne evet mührünü basmalarını istiyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki "Halk Buluşması"nda yaptığı konuşmada da yerel seçimlerde herkesin seçime gitmesini istediğini ifade ederek, "Ama bir de mutlaka yanına bir de geçen seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermemiş bir yurttaşı ikna ederek, götürmelerini istiyorum. Bunun sözünü istiyorum" diye konuştu.

Kendisiyle röportaj yapmak için bir Fransız gazetecinin geldiğine değinen Kılıçdaroğlu, "Dedi ki: Bir soru daha soru sorabilir miyim başçalanla ilgili. Artık Fransızlar da Yunanlılar da Japonlar da Ruslar da İranlılar da Iraklılar da Suriyeliler de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık koltuğunda bir başçalan olduğunu biliyorlar" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, Türkiye'de böyle giderse baskının daha da artacağını ve bir baskı rejimi ile karşı karşıya kalınacağını savunarak, "Unutmayın, 19. yüzyıl Almanyasında yaşayan Hitler'in bir benzeri şu anda Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık koltuğunda oturuyor" diye konuştu.

"Gençler, sizlere şükran borçluyuz. İlk kez bir diktatöre diz çöktürdünüz Gezi eylemlerinde" diyen Kılıçdaroğlu, "Twitter yasağını getiriyor. O yasaklar bizim gençlere söker mi? O yasaklara bizim gençlerimiz boyun eğer mi? Sen kim oluyorsun da bu milletin gençleriyle uğraşıyorsun? Sen kim oluyorsun da bu milletin gençlerine yasak getiriyorsun? Özgürlükten yana tavır alacaksa 2,5 milyon gencimizi sandık başında bekliyorum ve 6 okun böğrüne evet mührünü basmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA