Başkan Şenol Açıklaması

Gaziemir Sarnıç’ta yaşayan ve CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un katıldığı Afyonlular Buluşması’na 2B sorunu damgasını vurdu.

Başkan Şenol Açıklaması
2B çalışmalarının askı aşamasında durdurulduğunun altını çizen Başkan Şeno; “12 yıldır iktidarda olmasına rağmen sorunu çözmeyen AKP, şimdi diyor ki Nisan’da tapu vereceğiz. Samimiysen neden Nisan’ı bekliyorsun, bugün çalışmaları başlat” dedi.


Gaziemir Sarnıç’ta yaşayan Afyonlular, Kaplanlar Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Binlerce Afyonlunun bir araya geldiği buluşmaya 10. yıl Marşı eşiliğinde Gaziemir Belediye Başkanı ve CHP Gaziemir Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Şenol, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in katılmasıyla coşku had safhaya ulaştı. Gaziemir Belediye Başkanı ve CHP Gaziemir Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Şenol’un Afyonluların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaştığı etkinliğe 2B Arazileri sorunu damga vurdu.

Şenol, Sarnıç’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün orman vasfını kaybetmiş arazilerin tespiti ve tescili ile ilgili yürüttüğü çalışmanın askı aşamasında durdurulduğunun altını çizdi. Yerel seçim öncesi AKP’li bakan, milletvekili ve adayların konuyu seçim malzemesi yaptıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Son günlerde AKP’li bakanlar, milletvekilleri, ve bugünde büyükşehir adayı gelerek Nisan, Mayıs gibi tabu vereceklerini söylüyor. 12 yıldır iktidarda olan AKP bugüne kadar neden tapu vermedin, şimdimi aklına geldi tapular. Madem samimisin neden çalışmaları bugün başlatmıyorsun, neden Nisan’ı, Mayıs’ı bekliyorsun. Yoğun çabalarımız ve katkılarımızla başlatılan ve askı aşamasında durdurulan çalışmalar 2 yıldan fazla sürdü. Yani çalışmalar bugün başlarsa sonuçlanması en az 2 yıl sürer. Nisan, Mayıs’ta tapu verilmesi koca bir yalandan ibarettir.”
Kaynak: İHA