Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Keçiören Mitingi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören Kuşcağız’da düzenlenen mitinge katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Keçiören Mitingi

Başbakan Erdoğan, Ordu’da düzenlenen mitinge katıldıktan sonra, akşam saatlerinde Keçiören Kuşcağız’da düzenlenen mitinge katıldı.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, genel siyasi politikaya ilişkin değerlendirmeler yaptıktan sonra, Keçiören’de yıl sonunda metronun tamamlanacağını, 2015 yılından itibaren de Keçiörenlilerin metroyu kullanmaya başlayacağını belirtti.

“O HAŞHAŞİLER ALDATIR”
Keçiörenliler’den Pazar günü yapılacak olan seçimde, sandıklara sahip çıkmalarını isteyen Erdoğan, “Pazar günü sandıklara sahip çıkacağız. Oy pusulalarında 10. sırada AK Parti'nin amblemi var. Evet mührünü nereye vuruyoruz? Sakın yazmak yok, çizmek yok, aman dikkat. O Haşhaşiler aldatırlar ha, sakın oyuna gelmeyin. Ben bu idraki, bu şuuru gördükten sonra hiç endişem yok. Müşahit olarak görev yapacak kardeşlerim, sandıklarınıza sahip çıkacaksınız. Kuş uçurtmayacağız, kuş” ifadelerini kullandı.

“EY BATI NEREDESİN? SESİN NİYE ÇIKMIYOR?”
Mitingde daha önce kullandığı, “Biz kefenlerimizi giyerek bu yola çıktık” sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Bunlar, Menderes'i sallandırdılar…” dedi.

Erdoğan, Mısır’daki idam olaylarına ses çıkarmayan Avrupa Birliği’ni (AB), “Bunların Mısır'dakilerden ne farkı var. Bakın 529 idam kararı var. Ey Batı neredesin? Sesin niye çıkmıyor? Hani AB'den idam kararı kalkmıştı? Niye sesiniz çıkmıyor? Türkiye'de bırakın idamı, şu anda kalkıyorsun, ağırlaştırılmış müebbet hapis alanla ilgili kendine göre yorumlar yapıyorsun. 529 idam. Kimi öldürdü, kimi öldürdü bunlar? Silahla mı yakaladın? Hayır. Diyorum ki; zalimler için yaşasın cehennem” diye eleştirdi.

“DİKTATÖR OLSAM, KAÇACAK DELİK ARARSIN”
Erdoğan, kendisini diktatörlükle eleştirenlere, “Şu anda bazıları son zamanlarda TV'lere çıkıp bizimle ilgili bazı yakıştırmalar yapıyorlar ya, 'diktatör, tek adam…' Vicdanınıza yazık. Siz diktatör görmediniz. Bu ülkede Erdoğan diktatör olacak, sen de konuşacaksın ha. Kaçacak delik ararsın delik. Erdoğan'a küfredeceksin, Erdoğan'a hakaret edeceksin ve utanmadan sıkılmadan diktatör diyeceksin. Nasıl diktatörse bu?” şeklinde cevap verdi.

Mitinge katılan Keçiörenliler’den Twitter yasağını değerlendirmesini isteyen Erdoğan, halkın yasağı desteklemesi üzerine, “Mesele bitmiştir; benim için kararı veren yer burası. Millet, millet” dedi.

Bütün uyarılara rağmen Twitter merkezinin zararlı içerikleri kaldırmadığını kaydeden Erdoğan, “Neymiş? Bu ara tweetler kesilmiş. Bizim mahremimize, bizim ahlak kurallarımıza ve bizi yalan yanlış ifadelerle, yakıştırmalarla kalkıp da tweet atıp, bunları uyarmamıza rağmen kaldırmayanlara, bunlara karşı bu Twitter'ı uyarmamıza rağmen, Twitter merkezi buna hala yasak getirmiyor” diye konuştu.

“TWITTER'IN SAVUNMASINI YAPMAK KÖŞE YAZARLARINA MI KALDI?”
Başbakan Erdoğan, Twitter yasağını eleştiren köşe yazarlarıyla ilgili, “TV'lere çıkıyorlar, milletle birlikte yaşamayan, milletin dilini konuşmayan kişiler çıkıyorlar, TV'lerde aynen şunu söylüyorlar. ‘AK Parti prestij kaybediyor, Erdoğan prestij kaybediyor.’ Ya bizim prestijimiz ne sizin nezdinde, ne AB'linin nezdinde ne şunun nezdinde ne bunun nezdinde, biz halkın ve Hakk'ın nezdindeki prestijimize bakıyoruz. AK Parti sizinle iktidar olmadı. Bir Twitter'ın savunmasını yapmak bu ülkenin köşe yazarlarına mı kaldı ya, hale bak. Bu ülkenin milletine karşı, bu ülkenin devletine karşı, bu ülkenin Başbakanı'na 'Başçalan' diyenleri savunmak onlara mı kaldı” dedi.

“SSK'YI SÖMÜRDÜN”
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu, “Kendisi ne dedi? Hırsızdan başbakan olmaz dedi.

Hayatında herhalde tek doğru sözü bu. Evet olmaz. 3 seçime girdi, üçünde de arkadan nal topluyor nal. Peki, işte sen hırsız olduğun için başbakan olamıyorsun. Çünkü SSK'yı sömürdün. Senin döneminde SSK'daki yolsuzlukları biliyoruz ve Rahşan affından yırtarak işi kurtardın. Eczanelerde ilaç bulamıyorduk ilaç” diye eleştirdi.

“BAHÇELİ, 3 BUÇUK YIL SONUNDA HÜKÜMETİ BIRAKTI KAÇTI”
MHP’yi siyasi Türkçülük yapmakla suçlayan Erdoğan, “Hayatında Orta Asya'nın yollarını bilmez. 3 buçuk sene bu ülkede Başbakan Yardımcılığı yaptı, oralara gidemedi. 5 yıl bu millet ona görev verdi, 3 buçuk yıl sonunda hükümeti bıraktı kaçtı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA