Başbakan Erdoğan Yenimahalle’de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “O gün Menderes için ne söyledilerse aynısını bize söylüyorlar.

Başbakan Erdoğan Yenimahalle’de
Menderes’e ‘diktatör’ dediler, yolsuzluk suçlaması attılar, başka iftiralar attılar sonunda idam ettiler. Aynını şu anda bize yapıyorlar ama tutmuyor. Biz milletle geldik, milletle yürüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kefenimizle yola çıktık” dedi.


Ankara’da Keçiören’de düzenlediği mitingin ardından Yenimahalle Demetevler’de halka hitap eden Başbakan Erdoğan, Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Adem Ceylan ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile birlikte Ankaralıları selamladı. Alanı dolduran ve evlerinin balkonlarından bayrak sallayan Ankaralılar, Başbakan Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu.

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte halkı selamlayarak alana gelen Başbakan Erdoğan, vatandaşların yoğun tezahüratlarıyla karşılandı. Ankaralılara coşkularından olayı teşekkür eden Başbakan Erdoğan, “30 Mart’ta yeni bir dönemi başlatalım istiyorum” diye konuşurken, konuşması sık sık sloganlarla kesildi. “Kılıçdaroğlu İstanbul’a bir montaj da sen yap. Hadi onun içinde montaj deseydin, ne oldu, niye diyemedin. Şimdi Yenimahalle için de montaj de” ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, “Artık 5 gün var, 5 gün sonra sandıkta siz sadece CHP’ye ders vermeyeceksiniz, MHP’ye ders vermeyeceksiniz, siz sadece Pensilvanya’ya ders vermeyeceksiniz, Türkiye’nin üzerinde oynanan kirli oyunları 30 Mart akşamı hep birlikte bozuyoruz. Ablaları var bunların biliyorsunuz, bu ablalar sizin kapıya da geldi mi? Onlara, ‘bir parti kurun da öyle gelin’ deseydiniz. O hoca efendinize söyleyin, benim kızımı başörtülü olarak üniversiteye almadıkları zaman 'başını açsın da öyle girsin' diyen hoca efendinize söyleyin” diye konuştu.

“MENDERES’E YAPTIKLARINI BİZE YAPIYORLAR”
Bazı medya gruplarını ve CHP’yi eleştiren Başbakan Erdoğan, “Bu CHP bu ülkede ezanı Türkçe okutan değil mi? Menderes aslına çevirdi ve 1960’da demokrasi hayranı Menderes’i ve arkadaşlarını idam ettiler. Menderes bu ülkeye hizmetten başka ne yaptı. CHP’nin önünü açmak için onu yaptılar. O gün Menderes için ne söyledilerse aynısını bize söylüyorlar. Menderes’e ‘diktatör’ dediler, yolsuzluk suçlaması attılar, başka iftiralar attılar sonunda idam ettiler. Aynını şu anda bize yapıyorlar ama tutmuyor. Biz milletle geldik, milletle yürüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kefenimizle yola çıktık. Allah’ın verdiği ömrü ne bir lahza geri ne bir lahza ileri alırız. 11 yıl aralıksız biz Türkiye’mizin hizmetinde olduk. Ne demişlerdi, ‘Muhtar bile olamaz.’ Bu başlığı Doğan grubu atmıştı, şimdi Doğan grubu, Ciner grubu Pensilvanya ile birlikte çalışıyor. İstanbul, Kocaeli, Trabzon, Ordu, Keçiören verdi cevabını, şimdi de Yenimahalle veriyor. Yarın Kastamonu, Samsun aynı cevabı verecek. Bir başka geliyor AK Parti, bir başka geliyor millet. Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan, sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN BU BÖLGEYİ YENİMAHALLE'NİN İÇİNDE GERÇEK ANLAMDA YENİ MAHALLE YAPALIM”
Yenimahallelilere dönüşüm sözü veren Başbakan Erdoğan, “Biz icraatımızla konuşuyoruz. Kılıçdaroğlu buraya gelmedi mi? Daha sonra gelseydi diyecektim ki, ‘siz ne yaptınız’ diye sorulsun. ‘Bu ülkede sizin dikili ağacınız var mı, siz şu Yenimahalle’ye ne yaptınız.’ Yenimahalle’de 5 yıl belediyecilik olarak yaptıkları bir şey var mı? Demetevler sakinleri, bize yardımcı olursanız ben diyorum ki, aldığım bilgiler ışığında şu kentsel dönüşümü yapmak suretiyle buradaki bir depremde meydana gelebilecek felaketi ortadan kaldıralım. Kuzey Ankara yolu, orada hemen hemen burası kadar nüfus var, o değişim dönüşümü nasıl yaptıysam, merkezi yönetim, büyükşehir, ilçe belediyemiz el ele verecek buradaki değişim ve dönüşümü modern şekliyle biz yaparız. Ne bir eksik ne bir fazla, her daireye bir daire. Bütün bu bölgeyi Yenimahalle’nin içinde gerçek anlamda yeni mahalle yapalım. Bu iktidar döneminde sadece TOKİ olarak 600 bin konuta ulaşmış bir iktidar. Burası bizim Başkentimiz, Kuzey Ankara’nın girişini hatırlıyorsunuz, eskiden gelenler ne görüyordu, şimdi ne görüyor ortada. Ben sözünü veriyorum, yapacağımız iş şu, ya yapılmış yapılmakta olan konutlarımıza taşımak, ya da kira bedelini tarafımızdan ödemek, inşaatlar bittikten sonra da sizleri binalarınıza taşımak. Şahit olun, belediye başkanlarımız burada. Adem Bey’e artık Belediye Başkanı diyorum. Birilerinin ablaları var, bizim ablalarımız da sizsiniz. 5 gün, çoğu gitti azı kaldı. 5 gün gece gündüz çalışacağız. Onların abileri varmış bizim abiler de burada” ifadelerini kullandı

“BU SEÇİMLERDE DE YİNE ARKADA NAL TOPLAYACAKSIN”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu seçimlerde de geride kalacağını söyleyen Erdoğan, “Sen birinci parti olmayı düşünmüyor musun, sen siyasete niye girdin. Bu seçimlerde de yine arkada nal toplayacaksın. Sayın Bahçeli’nin böyle bir derdi yok. 15 yıldır o partinin başında, MHP’ye, CHP’ye gönül veren kardeşlerim siz size hizmet edene mi oy vereceksiniz yoksa ideolojiye mi oy vereceksiniz. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bunlarda takiyye var, riya var, iftira var. ‘Hırsızdan Başbakan olmaz’ diyor. Doğru söylüyor, tek doğru lafı bu. 5 sene oldu, 5 senedir bu millet seni başbakan yapmıyor. Senin SSK’da neler döndürdüğünü biliyor, Rahşan affı ile çıktın. SSK’nın genel müdürü değil miydi bu, o dönemde hastanelerde çektiğimizi hatırlıyor musunuz? O dönemde hastanelere gittiğimiz zaman sağlam gitsek hasta çıkıyorduk. Bu nasıl halkçı, hastaneye gidiyoruz muayene oluyoruz, ilaç alacağız SSK’nın eczanesinden, yarısı var yarısı yok. Şimdi istediğin hastaneye gidiyor musun, istediğin eczaneden ilacını alıyor musun? Biz size sevdalıyız be, biz size aşığız. Şimdi Ankara’ya iki tane dev hastane yapıyoruz. Bir tanesi Etlik’te diğeri de Bilkent’te. Bu hastanelerde yok yok. Girdiğiniz zaman bu hastanenin içinde her türlü çözüm var. Şehir hastanesi Yenimahalle’nin sınırları içinde. Aslında hem Keçiören hem Yenimahalle değil, Ankara’nın tamamına hitap edecek kadar güçlü bir hastane. Yurtdışından bile buraya hasta gelecek” dedi.

“Kılıçdaroğlu çıkmış ‘başörtüsü sorununu ben çözdüm’ diyor. Ayaküstü 10 tane yalanı yan yana dizer” ifadelerini kullanan Erdoğan, oy pusulalarına yazı yazmamaları konusunda seçmene uyarılarda bulunarak, “Bu paralel yapının ablaları sizi yanıltabilir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Seçim günü kendisine bile oy kullanamıyor. Buna 3 tane koyun verin, kaybedip gelir. Bunlara mı oy vereceksiniz?” şeklinde konuştu.

“BUNLAR PARALEL YARGI”
Başbakanlık yeni binasının Yenimahalle sınırları içinde olduğunu söyleyen Erdoğan, “Artık Yenimahalleli oluyorum. Dünyada örnek Başbakanlık binasından bir tanesini Yenimahalle’de inşa ediyoruz. Bunu da durdurmaya çalıştılar. İş bitmiş, neredeyse Nisan veya Mayıs gibi açılışını yapacağız, bunlar bunu durdurmaya çalışıyor. Her şey bitmiş, neyi durduruyorsunuz. Bunlar paralel yargı paralel. Ben de dedim ki, ‘sıkıysa gel durdur’ dedim, açık söyledim. Hukuk şu ana kadar neredeydi, biz inşaatı bitirdik hukuk devreye giriyor. Dert başka” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, balkonlarından kendisine el sallayan vatandaşlara teşekkür ettikten sonra Yenimahalle’den ayrıldı.
Kaynak: İHA