Başbakan Erdoğan’dan Trabzon’a Yatırım Müjdeleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin düzenlediği mitingle Trabzonlular’a seslendi.

Başbakan Erdoğan’dan Trabzon’a Yatırım Müjdeleri

Atatürk Alanı’nda yapılan mitingde Trabzonlular’a müjdeler veren Erdoğan, 30 Mart seçimlerine Trabzon’un büyükşehir belediyesi olarak gireceğini kaydetti.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu yanına alarak Trabzonlular’dan destek isteyen Erdoğan, “İnşallah 30 Mart akşamı işin sahibi belli olacak. Trabzon İl Belediye Başkanımız Orhan Fevzi bey ve ilçe belediye başkan adaylarımız maşallah güçlü. Gümrükçüoğlu’nu istiyorum ki size Büyükşehir Belediye Başkanı olarak takdim edeyim. Orhan Fevzi bey kardeşim artık sadece bu merkeze hizmet vermeyecek. Ta Hayrat ve Vakfıkebir’e kadar hizmet edecek. Yani dağ köyüymüş bilmem neymiş artık oralar Trabzon’un mahallesi. Hepsine hizmet götürecek. Bu onun görevi. Trabzon daha modern bir şehir haline geliyor. Bunu biz yaparız biz… Orhan Fevzi kardeşim tüm belediye başkanları ile beraber Trabzon’un modern yüzünün mimarı olacak “ ifadelerini kullandı.

TRABZON'DA HEDEF 19'DA 19
Erdoğan, Trabzon için hedefini açıklayarak "18 ilçemiz var. Birde büyük şehir 19. Şimdi belediye başkanlarımız ve adaylarımız. Hep beraber şahit olacaksınız. Burada söz vereceğiz. 19’da 19 yapmaya var mıyız. Var mıyız. Şahit ol Trabzon… Şahit ol Trabzon. Kale içerden fethedilir unutmayın. Ağabeyler kapı kapı dolaşacağız tamam. Aman oy pusulalarının üzerinde yazık çizik sakın ha böyle bir yanlışlık yok. AK Parti’nin olduğu sütüne ya Allah bismillah deyip vuracağız" dedi.

"TRABZON'A YENİ HASTANELER"
Trabzon’a şehir hastanesi müjdesi veren Erdoğan "Bu şehir hastanesinin maliyeti ne olacak biliyor musunuz? 301 trilyon. Of’a 100 yataklı devlet hastanesi. Bunu da yapacağız. Balıkçı barınaklarını görünüyorsunuz. Hem balıkçılara fayda sağlıyor hem de göze hitap ediyor. 175 hazırlayacağımız yat limanına oraya gelecek. Orada kendileri limana çekilecek. Trabzon yat limanı şuan da ihale aşamasında. Bu ihalelerle Trabzon bam başka olacak. 2008 yılında Trabzon’u doğalgaz ile buluşturduk. Artık kömür kül, böyle bir şey kaldı mı? Basıyorsun butona daire ısınıyor. Bugüne kadar bunların aklı nereyeydi. Doğalgaz yeni mi icat oldu. Bunlar ne çektirdiler. Artık bu oyun bozuluyor" diye konuştu.

ZİGANA’YA YENİ TÜNEL
"Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan Zigana Dağı’na Doğu Karadeniz’in Anadolu’ya açılacak kapısı olan bir tünel yapıyoruz” diyen Erdoğan “Zigana, Doğu Karadeniz limanlarını Anadolu ve İran’a bağlayan güzergahın en önemli geçidi. Bin 750 rakımda ki yolu bin 250 metreye indiriyoruz. Yakıttan, zamandan tasarruf sağlanacak. 10 kilometre kısalacak. Tünelin hizmete girmesi ile bu güzergah ticaret ve lojistik trafiğinin ana merkezi haline gelecek. Trabzon limanını önemi bu tünel sayesinde daha da artacak. Tünelin proje çalışması devam ediyor. Kanuni Bulvarının inşası devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kanuni Bulvarı ile ilgili de bilgi veren Erdoğan "Tam 600 trilyonluk yatırım. Muhteşem Bir proje. Bulvar Trabzon Akyazı Stadından başlıyor. Maçka yolunun 9. Kilometresinde son buluyor. 3 şehit geliş, 3 şehit gidişli. Yol. 4 tünel 12 köprülü kavşak. Yolun her iki tarafından da 5’e metrelik kaldırımlar var. Bu kaldırımların alt yapıları ihtiyaç duyulacak hizmet şeklinde hazırlandı. Kanuni Bulvarı 2015 sonunda bitiriyoruz. Biz 12 yılda Trabzon’a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz. Toplam yatırım 11 katrilyon. Bizim yaptığımız yatırım. Trabzon bu yatırımları hak etti. Siz bizi sevdiniz biz sizi sevdik seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, daha sonra beraberinde milletvekilleri, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve belediye başkan adayları ile birlikte poz verdi.
Kaynak: İHA