Balbay Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, seçim çalışmaları kapsamında partisinin adayı Gökhan Demirağ’a destek olmak için Foça’ya geldi.

Balbay Açıklaması
Balbay’a ve Demirağ’a olan yoğun ilgi nedeni ile hem Foça’da hemde Yeni Foça’da vatandaşlar salonlardan yollara taştı.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu ve beraberindekiler ile Foça'ya geldi. Foça girişinde karşılanan Balbay, çarşıyı yürüyerek, yol üzerindeki esnafı ve diğer siyasi partilerin seçim bürosundaki vatandaşlarla tokalaşarak geçti.

Konuşmasını yapacağı salon vatandaşları almayınca konuşma, yoğun ilgi nedeniyle dışarı alındı. Vatandaşlara seslenen Balbay "Foça'da iş bitmiştir. Oy oranımız yüzde yetmiştir. Bu iktidarı değiştirmek için millete, hükümet olacak bir alternatif göstermek gerekmektedir. Bu nedenle tüm diğer görüşteki vatandaşlar CHP çatısı altında birleşmelidir. Bu kabusun bitmesini istiyorsanız oylarınızı CHP'de bileştireceğiz. Oylarınız hükümete güvenoyu anlamını taşıyacaktır. Onlara bir kırmızı kart gösterin. İstemeye istemeye CHP'ye oy vereceğiz sözünü duyduğunuzda, ana hatlarıyla bugünkü iktidarı anlatın. Bu iktidar bu ülkeyi demir parmaklıklarla ördü, biz Demirağ'larla öreceğiz." diyerek Gökhan Demirağ’a destek verdi.

Foça’dan sonra Yeni Foça’ya geçen Balbay’a yoğun ilgi vardı. İzdiham sonucu Balbay salona zorlukla girdi. Kalabalık nedeni ile salon almayınca vatandaşların çoğu dışarda kaldı. Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptığı açılış konuşmasında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın Foça ziyaretinden Dolayı teşekkür etti. Oyların bölünmesi konusuna dikkat çeken Demirağ adayları CHP çatısı altında toplanmaya çağırdı. Bu seçimlerin yerel seçim olmaktan çıktığını genel seçim gibi algılanması gerektiğini vurguladı. Yeni Foça’da ve Gencelli’deki cüruf döküm alanları ile ilgili izin veren bakanlık ve valilik hakkında dava açtıklarını bu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Burada da konuşma yapan Balbay “Bu salon, bu coşku Cumhuriyet Halk Partisi'nin ayak sesleridir. Bu salon, Sevgili Gökhan Demirağ kardeşimin, seçimi kazanmasının ardından yaptığı zafer toplantısıdır.

Sevgili kardeşlerim, siz bu coşkuyla, siz bu heyecanla birlikte biliniz ki; bende Gökhan Demirağ Kardeşimin Ankara'daki Belediye Başkan Yardımcısıyım. Ankara'daki her işinde, kendisiyle beraberim. 30 Mart'tan sonra Foça'ya tekrar geleceğim. Foça'da daha güzel bir geleceğe doğru zafer yürüyüşü yapacağız. Hep birlikte güzel bir geleceğe yürüyeceğiz'' dedi.

Kaynak: İHA