Arınç’tan Ercişlilere Mesir Macunu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van’ın Erciş ilçesinde halka hitap ettikten sonra mesir macunu dağıttı.

Arınç’tan Ercişlilere Mesir Macunu

Muradiye ilçesinden Erciş’e gelen Arınç, ilk olarak amcası vefat eden AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’ye taziye ziyaretinde bulundu. Ardından Cami Meydanı’nda yapılan mitingde halka hitap eden Arınç, 2011 yılında yaşanan deprem felaketini hatırlatarak, “Deprem oldu, üzüldük. Hamdolsun hükümet olarak elimizden geleni yaptık. 29 bin konut inşa ettik. Eğer geçmişteki gibi zayıf hükümetler olsaydı, 1 milyon dolar için dilencilik yapan hükümetler olsaydı, biz kardeşlerimizin acısını dindiremezdik. İlk deprem acısını 99’da yaşadık. Bir yerde deprem olmuş hepimiz meraklandık. Yıkılan var mı, ölen var mı? Bir gün, iki gün geçti haber yok. Ecevit üçüncü günde deprem olduğunu söyledi.

Erciş’te deprem oldu, Başbakanımız 16.30’da buradaydı. Başbakan geldi sizleri kucakladı” dedi.

Yerel seçimlere de değinen Bülent Arınç, “Belediye başkanlığı seçimlerinde adaletli bir başkan anlayışına ihtiyacımız var. Milletimizin yüzde 50’si bize oy veriyor ve hizmet bekliyor. Bizde yol yapacağız, hastane yapacağız, iş imkanları oluşturacağız. Çok güzel hizmetlere imza atacağız. Size kim ‘30 Mart’tan sonra çalışmayacaksınız’ diyorsa yalan söylüyor. Çalışanın hiçbir hakkı zayi olmayacak. Bugün çalışan yarın da çalışacak kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

17 Aralık operasyonuna da değinen Arınç, “Hükümeti yıkmak, diz çöktürmek isteyenler, iftira atanlar var. Küçücük insanlar Başbakanımızı karalamaya çalışıyorlar. 5 bin Ercişli toplanmışsa bu iftiralar beş para etmiyor demektir. Hükümetimiz seçimlerden güçlenerek çıkacak. Çıkalım ki çalışanlarımızın ekmeği önlerinden eksilmesin, yatırımlar artsın. Hükümet giderse kim gelecek Allah aşkına. CHP mi, MHP mi, BDP mi gelecek. Bizi yıkarlarsa ülke karışsın, vesayetler geri gelsin istiyorlar. Kadın milletvekilleri başörtülü Meclis’e girdi diye çıldırıyorlar. Tek parti iktidarı gibi olsa, ezan Türkçe olsun istiyorlar. Hiçbirinde başarılı olamayacaklar. Muhtıra olmadı, içimizden bölmek istediler olmadı, iftira ile yapmak istediler olmayacak. Allah’ın izniyle Allah’ın yaktığı ışığı hiçbir nefes üfleyerek söndüremez. Bizi korkutamazlar. Cesaretimizle kazandık. Hiçbir şeyden korkmuyoruz, Allah’tan korkuyoruz ki onun yanlış gösterdiklerini işlemeyelim” şeklinde konuştu.

Bülent Arınç, yaptığı konuşmanın ardından mitinge katılanlara otobüs üzerinden mesir macunu dağıttıktan sonra il merkezine geçti. Arınç, buradan da tarifeli uçakla Ankara’ya döndü

Kaynak: İHA