Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz'ın İstifası

Tunceli Emniyet Müdürlüğü görevinden istifa eden Hayati Yılmaz, Valiliğe sunduğu dilekçesinde, "Hukukun teminatını ve aralarındaki güveni yitirmiş personelimle daha fazla kanun uygulayıcılığı görevimi de yeminimdeki gibi tarafsız ve eşitlik ilkesine sadık bir şekilde devam ettirebileceğime inancım kalmamıştır" ifadesini kullandı.

Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğüne sunulmak üzere Tunceli Valiliğine istifa dilekçesini verdi.
Dilekçesinde, 30 yıl önce ettiği yemine dikkati çeken Yılmaz, o zaman, "Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını, milletin hizmetinde olarak, tarafsız eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine ant içerim" dediğini belirterek, şunları kaydetti:
"Hukukun teminatını ve aralarındaki güveni yitirmiş personelimle daha fazla kanun uygulayıcılığı görevimi de yeminimdeki gibi tarafsız ve eşitlik ilkesine sadık bir şekilde devam ettirebileceğime inancım kalmamıştır. Zira artık personelimi hakka hukuka değil, kudrete sığınmış olarak göreceğimi düşünmekteyim. Mesleğe girmesiyle eleğe binmiş, sicil notları fevkalade, kaliteli hizmet üreten, ahlak ve disiplin yönüyle tertemiz durabilmeyi başarmış yetenekli astlarımı, en ağır suçu işleyene bile savunma hakkı verilirken savunmaları alınmadan çeşitli peşin hükümlerle eza cefaya mahkum olmuş görmekteyim.
Çocuk yaşta giydiğim üniformama ve kalan hayatımda kendime saygı duyabilmek için Tunceli'deki aziz hemşehrilerime hizmet bahtiyarlığı ve şerefiyle şu ana kadar yürüttüğüm Tunceli Emniyet Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum. Gerekli işlemin yapılmasını arz ederim."
Kaynak: AA