Saadet Partisi'nin Tokat Mitingi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Haftalardır paralel yapıdan bahsediyorsunuz. O zaman şunu sorarım. 12 yıldır iktidardasın. Sen geldiğinde böyle bir yapı vardıysa neden müdahale etmedin?" dedi.

Kamalak, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri edildiğini söyledi.

''Ülkenin yolsuzluk, kaset, rüşvet ve paralel yapı iddialarıyla sarsıldığını'' ifade eden Kamalak, "Bakan çocukları rüşvet iddiasıyla tutuklanıyor. Bakanlar istifa ediyor. Biz yeni bir dünya kurmanın derdindeyiz. Onlar suyu bitmiş kuyudan kim bir tas daha fazla su alır derdinde" diye konuştu.

"Başbakan Erdoğan'a sesleniyorum" diyen Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İktidar ağlama duvarı değildir. Çözüm yeridir. Siz icra makamısınız. Çözüm merciisiniz. Haftalardır paralel yapıdan bahsediyorsunuz. O zaman şunu sorarım. 12 yıldır iktidardasın. Sen geldiğinde böyle bir yapı vardıysa neden müdahale etmedin? Yoktuysa senin döneminde kurulmuş demektir. Yine senin iktidarın sorumlu. Kimi kime şikayet ediyorsun? 'Bize kumpas kuruluyor' diyorsunuz. 'Bu işin arkasında dış güçler var' diyorsunuz. Peki yine adama sormazlar mı? 12 yıldır küresel güçlerle iş tutan siz değil miydiniz? Onların her isteklerini yerine getiren siz değil miydiniz? Yılda 3 defa Amerika'ya giden siz değil miydiniz? İstediğiniz atamayı yapmadınız mı? İstediğiniz yasayı değiştirmediniz mi? İstediğiniz kararnameyi çıkarmadınız mı? İstediğiniz bürokratı görevden alıp istediğinizi getirmediniz m? İstediğin anayasa maddelerini siz değiştirmediniz mi? Ey AKP, hiç kusura bakmayın kendi acizliğinizi mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz. Bizi de kendi günahınıza alet edemezsiniz."
Kaynak: AA