Bem-bir-sen Genel Başkanı Turbay Açıklaması

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Ülkemize yapılan bir küresel operasyon var. Bu küresel operasyon içerisinde biz tarafımızı belli etmek zorundayız. Biz kimden yanayız, zalimden mi mazlumdan mı olduğumuzu göstermek zorundayız. Onun için bu ülkeyi hiç kimse sahipsiz olduğunu zannetmesin. Bu ülkenin sahibi vardır" dedi.

Turbay, Bem-Bir-Sen tarafından, Samsun Öğretmenevi'nde düzenlenen dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, bir süreçten geçtiklerini belirterek, çalışma içinde olduklarını söyledi.

Türkiye üzerinde kara bulutlar oluşturmaya çalışan, Türkiye'nin geçmiş yıllarda olduğu gibi kaderiyle oynamak isteyen anlayışların olduğunu belirten Turbay, "Bizler ne yapıyoruz sivil toplum kuruluşları olarak? Bu ülkenin demokrasisine, bu ülkenin özgürlüğüne, bu ülkenin kalkınmasına biz ne yapıyoruz? Ne yapmamız gerekir? Bunu hiç düşünüyor muyuz? Düşünmemiz gerekir. Çünkü biz gerçek anlamda Hakk'a Hak, batıla batıl diyebilen milli iradeye geçmişte olduğu gibi bugün de sahip çıkan bir anlayışa sahibiz" diye konuştu.

Türkiye'nin üzerinde oynanmak istenen oyunların karşısında olduklarını ifade eden Turbay, şunları kaydetti:
"Ülkemize yapılan bir küresel operasyon var. Bu küresel operasyon içerisinde biz tarafımızı belli etmek zorundayız. Biz kimden yanayız, zalimden mi mazlumdan mı olduğumuzu göstermek zorundayız. Ve hepinizin bildiği gibi Mehmet Akif Ersoy'un çok güzel dizeleri vardır, diyor ya 'zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdadıma saldırdı mı hatta boğarım! Boğamazsın ki! Hiç olmazsa yanımdan kovarım' diyor ya. Bakın bunu söylerken şunun için söylüyorum, bizim kavga ile gürültü ile işimiz yok. Kırıp dökmek ile işimiz yok ama 'yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum' diyor ya aynı şair. Onun için bu ülkeyi hiç kimse sahipsiz olduğunu zannetmesin. Bu ülkenin sahibi vardır."
-"Oyunlar hep tek tek bozuluyor"
"Hesap edemedikleri bazı şeyler. Oyunlar hep tek tek bozuluyor" diyen Turbay, şöyle devam etti:
"Ülkemiz üzerinde plan yapanlar kendi hesaplarını yapıyorlar ama Allah'ın hesaplarını unutuyorlar. Hesabı en iyi yapan Allah'tır, O'nun hesabı üzerinde hesap yoktur. Onun için değerli dostlar, önümüzdeki günler çok önemli. Çok önemli, herkese önem verin. Şunu unutmayın, her insanda şu vardır, herkes her şeyi affeder ama adam yerine konmamayı asla affetmez. Çalışmalarınızda, konuşmalarınızda buna çok dikkat edin."
Kaynak: AA