Kanada'da Soğuklar Rekor Kırıyor

Dünyanın kış yaşanan bölgelerinde hava sıcaklıkları giderek yükselirken, karlar ülkesi olarak da bilinen Kanada'da soğuklar, rekor üstüne rekor kırıyor.

Yerleşim ve yaşamın olduğu eyaletlerde hayatı felç eden soğuklarda, bazı bölgeler -50 santigrat dereceyi geçen soğuklarla mücadele ediyor. Kanada'nın Saskatchewan eyaletine bağlı 23 bölgede, 1960'lardan bu yana yaşanmayan soğuklar hüküm sürüyor. Kanada Meteoroloji Hizmetlerinin verilerine göre, eyaletin başkenti Regina'da en son 1 Mart 1962'de -37.2 santigrat derece olarak kaydedilen rekor, dün sabah itibariyle -38.4 santigrat derece olarak kaydedildi.
Yetkililer, Regina'da hava sıcaklığının -38.4 santigrat derece olmasına rağmen, hissedilen etkinin -52 santigrat derece olduğunu açıkladı.

Bu rakam Roetown'da -40|7 olarak kayıtlara geçerken, Saskatoon kentinde -37.8 santigrat derece oldu. Eyaletteki rekor soğuk ise, 17 Ocak 1962'de kaydedilen -59.2 santigrat derece olarak kayıtlarda bulunuyor.
-Manitoba da aynı
Öte yandan Saskatchewan'a komşu Manitoba eyaletinde de soğuk etkili oluyor.
Eyalet başkenti Winnipeg Havaalanı'nda dünkü hava sıcaklığı -50 santigrat derece olurken, Brandon, Shoal Lake, Wasagaming ve Fisher Branch bölgelerinde -36 ila -38 santigrat derece arasında rakamlar kaydedildi.
Yetkililer, uzun ve aşırı soğuk geçen kışın, ısınma bütçesi ile eyaletlerin bütçelerine ilave yük getirdiğini hatırlatırken, doğal afetlerin yaşandığı bölgelerdeki ev sigortalarının da yükseldiği bildiriliyor.
Kaynak: AA