Kültür Bakanı Çelik Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, muhalefet partilerinin yayınladıkları anketlerde kendilerini birinci, AK Parti’yi ise sonuncu gösterdiklerini kaydederek, “Meğerse anketleri tersten okumuşlar.

Kültür Bakanı Çelik Açıklaması
Şimdi sağlıklı anketler geliyor. AK Parti Adana’da birinci parti” dedi.


Bakan Çelik, yerel seçimler nedeniyle Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi’nde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. “Türkiye’yi yönetmek öyle eskisi gibi arkana askeri darbeleri alarak, yargı vesayetini alarak mümkün değil” diyen Çelik, Türkiye’yi yönetmek için vatandaşın ikna edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Vatandaşa gideceksin. Kendini anlatacaksın, vatandaşı ikna edeceksin ve vatandaşın sözünü dinleyeceksin. Bakın bunlar iktidara gelinceye kadar size sözünüzü dinliyor gibi yaparlar, sesinize kulak veriyor gibi yaparlar. Geçmişte de gördük; iktidara geldikten sonra kulaklarını tıkarlar, güç odaklarına, ekonomik çıkar gruplarına teslim olurlar” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi ekonomik güç odaklarının yönetmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Ömer Çelik, şunları aktardı:
“Biz AK Parti olarak şöyle düşünüyoruz; bir ülkeyi yönetme hakkı vatandaşımızındır. Bir takım güç odaklarının, ekonomik güç odaklarının değildir. Bu ülkeyi yönetme hakkı sizindir. Bu ülkeyi siz kim yönetsin derseniz o yönetir. Şimdi sizim milli iradenize ipotek konulmak isteniyor. Sandık bakın ne kadar kıymetli bir şey. Etrafımızdaki ülkelerde insanlar sandığa gitmek için bir sürü bedeller ödüyorlar. Ama sandığa ulaşamıyorlar. İşte Suriye’yi görüyorsunuz, Irak’ı görüyorsunuz, Mısır’ı görüyorsunuz, Ukrayna’yı görüyorsunuz. Sandık demek vatandaşın istediğini iktidar yapması demektir. Ülkeyi vatandaşın yönetmesi demektir. Sandık demek ülkeyi sizin yönetmeniz demektir. Bu ülkeyi sizin yönetme hakkınız gasp edilmek isteniyor. Sizin hakkınız güç odaklarına verilmek isteniyor.”
11 yıl boyunca Adana için çok şey yaptıklarını, Adana’nın kamu yatırımlarından çok yüksek paylar aldığına dikkat çeken Bakan Çelik, “Fakat bizim size hak ettiğiniz hizmeti sunmamız konusunda Adana’da bir eksiğimiz vardı. Seyhan Belediyemiz size büyük bir kararlılıkla sahip çıktı. Başkanımız Azim Öztürk’ün bir sürü projesi var. Ama bunun çoğunu gerçekleştiremedi. Gerçekleştirememesi kendisinden kaynaklanmıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’de olmadığı için bunlar mümkün olmadı. Şimdi Adana çok iyi bir fırsat yakaladı. Önümüzdeki 10 gün içinde iyi koşarsak, iyi çalışırsak Seyhan Belediyesi’nde AK Parti damgası vurduğumuz gibi Büyükşehir Belediyesi’ne de AK Parti damgası vuracağız” diye konuştu.

Çelik, bir aydır muhalefet partilerinin birçok anket yayınladığını ve her seferinde kendilerini önde çıkarttıklarını belirtti.

Her ankette AK Parti’yi sonuncu gösterdiklerinin altını çizen Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, “Her ne hikmetse AK Parti’yi sonuncu gösteriyorlar. Meğerse anketleri tersten okumuşlar. Şimdi sağlıklı anketler geliyor. AK Parti Seyhan’da birinci parti. AK Parti Adana Büyükşehir Belediyesi’nde birinci parti. Ama bu bize yetmez. Bizim fark atmamız lazım” dedi.

Son olarak her bir oyun önemine vurgu yapan Bakan Çelik, vatandaşlardan oy kullandıktan sonra sandıklarda beklemelerini istedi.
Kaynak: İHA