İki İlçenin Seçimlerini Yürütecek

Yatağan ilçesinin İlçe Seçim Müdürü Nedim Beyazıt, adliye olmamasından dolayı Kavaklıdere ilçesinin seçim çalışmalarını da yürütecek.

Yaklaşık 10 yıldır Yatağan İlçe Seçim Müdürü görevinde bulunan Beyazıt, kendisinden başka personel olmamasından dolayı kurumun hem müdürü hem hizmetlisi hem memuru gibi çalışıyor. Seçim süresinde ise Beyazıt'a yardımcı olarak başka kurumlardan 2 personel görevlendirildi.
Beyazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Yatağan'da 136, Kavaklıdere'de ise 34 sandık kurulacağını bildirdi.
Seçim öncesindeki sürecin kendisini çok yorduğunu dile getiren Beyazıt, "Yaklaşık 10 yıldır hem Yatağan hem de Kavaklıdere'nin seçim müdürlüklerini, tek kadrolu personel olarak yapıyorum. Personel eksikliğinden dolayı kurumun hem çaycısı hem hizmetlisi hem memuru hem de müdürü olarak görev yapıyorum" dedi.

Personel sorununun yanı sıra bina sıkıntısı da yaşadıklarını belirten Beyazıt, "Seçim müdürlükleri, genelikle adliye binalarında yer alır fakat Yatağan İlçe Seçim Müdürlüğü, adliyeden ayrı bir yerde hizmet vermektedir. Kavaklıdere ilçesinde ise adliye yok. Oradaki işlemleri Yatağan'dan yürütüyoruz" diye konuştu.

Beyazıt, seçim öncesi oy pusulalarının İlçe Seçim Müdürlüğü'ne teslim edildiğini anlatarak, şöyle konuştu:
"Oy pusulaları, matbaada basılarak İlçe Seçim Müdürlüğü'ne teslim edildi. Oy pusulaları ve sandık görevlilerin kullanacağı malzemeleri çuvallara yerleştirdim. Bu sırada diğer kurumlardan geçici olarak gelen arkadaşlarımızın desteği olmasa büyük zorluk yaşardım. Bu destekten dolayı kurum amirlerine ve personel arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Umarım her iki ilçemizdeki personel sorunu en kısa zamanda çözülür."
Kaynak: AA