Erdoğan’dan 'Ananas' Sorusu

Paralel yapının her şeyi Pensilvanya’ya sorduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Ananaslar gelmiş gitmiş.

Erdoğan’dan 'Ananas' Sorusu
Normal ananas ise oraya sorulmasının manası nedir” dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT’nin canlı yayınında, gazeteciler Ahmet Taşgetiren, Hakan Albayrak ve Nihal Bengisu Karaca’nın gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanı Nasuhi Güngör’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda Erdoğan, paralel yapıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan, bir örgütün, bir çetenin Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirmek istediğini ve hukuk içerisinde bu yapıyla ne gerekiyorsa yapılarak mücadele edileceğini söyledi.

Bir başbakanın, bir genelkurmay başkanının, bakanların dinlenmesinin yasalara aykırı olduğunu belirten Erdoğan, bunun bir casusluk suçu olduğunu, hiç bir demokratik ülkede böyle bir uygulamanın olmadığını anlattı.

"BU DÖRT DÖRTLÜK İHANETTİR"
Fethullah Gülen’i eleştiren Erdoğan, inzivaya çekildiğini söylenen kişinin kendilerine ait televizyon kanalındaki dizilerin sahnelerine ve senaryolarına kadar olur verdiğini söyledi.

Erdoğan, “Ananaslar gelmiş gitmiş. Normal ananas ise oraya sorulmasının manası nedir” diye konuştu.

Kendisinin de dinlendiğini anlatan Başbakan Erdoğan, “Bu iftiralar içinde, beni, eşimi, kızımı, çocuklarımı dinlemişler; bunların içinde bakanlarla yaptığım güvenli hat konuşmalarımı dinlemişler. Bunu yasal olarak yapmaları mümkün değil. Bir Müslüman bir Müslümanı dinleyebilir mi gözetleyebilir mi? Bunlar bunu yaptı. Yapmaya da devam ediyorlar. Şantajı da kullanıyorlar. Bunun ulusal boyutu yok, uluslararası boyutu da var. Benim Enerji Bakanı ile yaptığım görüşme uluslararası boyutu var. Sen bunu dinler oradaki bilgiyi bir yerlere servis ederse bedeli Türkiye ödeyecek. Bu dört dörtlük vatana ihanet suçuna gider” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA