Mhp'nin Kocaeli Mitingi (2)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sokak karanlıktır, sokak kirlidir, sokak kanlıdır, sokakta kim kimdir bilinmez. Sokak yerine sandığa gidin, mührü kime vurursanız ya ezersiniz ya yüceltirsiniz" dedi.

Bahçeli, partisince İzmit'teki Perşembe Pazarı'nda düzenlenen mitingde, 17 Aralık operasyonuna değinerek bu tarihin, Türk milleti için yüz karası, AK Parti için ise kara bir günün başlangıcı olduğunu ifade etti.

Milletin 91 gündür milletin komplo ve montajla istismar edildiğini ve aldatıldığını ileri süren Bahçeli, şunları söyledi:
"Yüzde 51'le iktidar olacaksın, milletimizin inançlı insanlarını istismar edeceksin, başörtüsünü istismar edip onun altına her türlü yolsuzluğu, rüşveti sığdırmaya çalışacaksın sonra da kalkacaksın 'bana bunlar komplo yapılıyor' diyeceksin. 1 milyar dolar, Türk parası olarak 2,2 milyar Türk lirası. Böyle bir parayla 11 yıldan beri iktidar oluyorsun, bunlar ortaya çıktığı zaman da inkar ediyorsun Sayın Başbakan. Bu ülkenin bir evladı olarak 'bu nasıl iştir yarabbi keşke montaj olsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı bu hale düşmemelidir' diye insanın içinden geçiyor. Ama Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunların hiçbirisine aldırış etmiyor. Alçak diyor, hain diyor, satılmışlar diyor. Bunlar işbirlikçiler diyor. Bunlar paraleldir diyor ve medya da bazı yandaşlarıyla besleme insanlarıyla bunların propagandasını yapmaya çalışıyor."
Bu inatlaşmayla bir yere gidilemeyeceğini söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:
"Yarın bunların hepsi meclise gelecek. Teskerelerle o teskerelerin açılımlarıyla daha da ayyuka çıktığı zaman sen ne yapacaksın. Gel, Kasımpaşalılık diye geçiniyorsun. Sadece İstanbul'da Kasımpaşa yok, bana göre Karagümrük daha delikanlıdır. O sebepten dolayı milleti kışkırtmaya gerek yok. Herkesi birbirine düşürmeye gerek yok. Yolsuzluk ve rüşvetin üstüne örtmeye gerek yok. Yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örtmek için sosyal olaylar çıkartıp milleti kışkırtmaya ve üç günde üç vatan evladını hakkın rahmetine kavuşturmaya ne hakkın var senin."
Bahçeli, bütün bunları yanında emeklilik, esnaf ve çiftçiden bahsedilmediğine dikkati çekerek "Bunların hiçbirisinden bahsettiği yok. Var yok yolsuzluğun üstünü örtmek. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yolsuzluk ve rüşvet halka mal olmuştur. Halkın kafası karmakarışıktır. O karışıklık çözülmeden senin siyaset yapma şansın da kalmamıştır. Yolsuzluk ve rüşvet sonuna kadar gidilmeli, komplo mu montaj mı neyse açığa çıkmalı ve sen kendini aklayıp paklamalısın ya da 'haydi benim yaptığım yeter, çaldıklarımı fukaralara dağıtarak Allaha ısmarladık, gidiyorum' demen lazım senin" ifadesini kullandı.
- "Bu çıkış yolunun demokrasi içerisindeki müessesesi seçimdir"-
Buradan hep beraber bir çıkış yolu bulmaları gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Bu çıkış yolu demokrasi içerisinde olmalı, bu çıkış yolu milli iradenin çözümü olarak ortaya konulmalı. Bu çıkış yolunun demokrasi içerisindeki müessesesi seçimdir. Seçimlerin en yakını 30 Mart'tır. 30 Mart belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini seçer ama iktidar değişikliğini kısa vadede öngörmez. Onun sonuçları iktidar değişikliğini gerektiren dayatmayı, zorlamayı ve kararı oluşturur. O sebepten dolayı 30 Mart'ta bir yandan belediye başkanlarımızı seçelim öbür yandan da bugünkü siyasi iktidara bir milli irade dersi vererek bir oy kaybına uğratalım" diye konuştu.

Bahçeli, meydandaki gençlere seslenerek sözlerini şöyle tamamladı:
"18 yaşı oy ver yaşıdır, 25 yaşı seçilme yaşıdır. İkisinin arasında Türkiye'de 10 milyon 36 bin gencimiz vardır. Siz bir dinamizmsiniz, Türkiye'nin dinamikleri ve Türkiye'nin geleceğini tayin edecek bir genç milli iradesiniz. İstediğinizi yere çakar, istediğinizi yerden kaldırır ülkeyi yönettirirsiniz. Sizin bu dinamizmini kendi günahlarının üstünü örtmek için, kendi siyasi amaçlarını istismar etmek için sandık yerine sokağa çekenlere aman ola dikkat edin. Aziz vatandaşlarım, genç evlatlarım sizlere sesleniyorum: Sokak karanlıktır, sokak kirlidir. Sokak kanlıdır. Sokakta kim kimdir bilinmez. Sokak yerine sandığa gidin, mührü kime vurursanız ya ezersiniz ya yüceltirsiniz. Hal böyle olunca sandıktan başka çıkış yok. Öyleyse sandığa 30 Mart'ta gideceğiz."
(Bitti)
Kaynak: AA