Etso'dan 18 Mart Mesajı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, "Çanakkale Savaşı'nda Türk milleti, vatanına olan bağlılığını bir kez daha gösterdi.

Etso'dan 18 Mart Mesajı
Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'na ve Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir" dedi.

Zıpkınkurt, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında "Çanakkale Savaşları bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın, o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır. Dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı koyuşun, ulusumuzun ortak yazgı etrafında kararlılık ve azim ile birleşerek Kurtuluş Savaşı'mızın ilk meşalesini yaktığı ve büyük fedakarlıklar sonucunda dünya tarihinin değişmesinde öncü rol oynadığı bir tarih sahnesidir. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Şehitlerimizi hatırlamak Türkiye'nin tarihi önemini hatırlamaktır. Bu duygu ve düşünceyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkesi ve milleti için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA