Egiad'lı Başkan Adayları’na Destek

Yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olan Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) üyeleri Levent Piriştina, Ufuk Yörük ve Mehmet Şener Özterzi üyeleri seçimlere sayılı günler kala bir araya geldi.

EGİAD dernek binasında yapılan toplantıda iş dünyasıyla buluşan CHP Buca Belediye Başkan adayı Levent Piriştina, CHP Torbalı Belediye Başkan adayı Ufuk Yörük ile Konak Bağımsız Belediye Başkan adayı Mehmet Şener Özterzi ilçeleri için hazırladıkları projeleri paylaştı.
EGİAD Başkanı Seda Kaya, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerde söz sahibi olmalarını teşvik ettiklerini vurgulayarak, "3 değerli üyemizin aday olarak bu demokratik yarışa katılmalarından büyük mutluluk duyuyor, kendilerine EGİAD ailesi olarak başarılar diliyorum. Yerel seçimler öncesinde giderek sertleşen üslup ve mesajlar toplumu geriyor. Siyasetten beklediğimiz kalite ve uzlaşma kültürü yok. Son dönemde toplumda ayrışma, kamplaşma ve kutuplaşmayı körükleyen söylemleri dikkatle izliyoruz. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma değerlerinin yıpratılmasından son derece rahatsızız. Toplumu bölmeye, gençlerin sesini kesmeye, en insancıl yaklaşımlar karşısında bile onu ortaya koyanları hedef göstermeye yönelik söylemleri şiddetle kınıyoruz. Türkiye'de demokrasinin geleceği açısından kaygı verici durumlar var" dedi.

“İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK”
30 Mart yerel seçimlerinin kendileri için önemli bir sınav olacağını söyleyen CHP Buca Belediye Başkan adayı Levent Piriştina, "Partimiz seçimlerde kadınlarımızı ve gençlerimizi işin içine soktu. Bu adımı atan bir partinin başkan adayı olarak sorumluluğumuzun bilincinde ve farkındayız. Buca'nın aşılamayacak sorunu yok. İlçemizin dinamiklerini harekete geçirerek, Buca'yı hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Bunun için diğer rakiplerden daha iyi çalışıyoruz. EGİAD'a seçildikten sonra daha çok ihtiyacımız olacak. 5 yıl boyunca işbirliğimiz devam edecek" dedi.

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN ÇALIŞIYORUZ”
CHP Torbalı Belediye Başkan adayı Ufuk Yörük ise seçim çalışmalarını kimseyi ötekileştirmeden yürüttüklerini kaydetti.

Hazırladıkları projeleri vatandaşlara tek tek anlattıklarını aktaran Yörük, "İlçemizde yaşanan süreç beni belediye başkan adaylığına getirdi. Seçimi kazanmak için ciddi çalışmalarımız var. Torbalı halkını kucaklayarak, kimseyi ötekileştirmeden çalışıyoruz. Azim ve keyifle seçime hazırlanıyoruz. Projelerimizi halkımıza tanıtıyoruz. 30 Mart’ta seçimi inşallah kazanacağız" ifadelerini kullandı.

“YEREL SEÇİMDE PARTİ OLMAMALI”
Konak Bağımsız Belediye Başkan adayı Mehmet Şener Özterzi de şunları söyledi: "Sürekli belediye hizmetlerinin yetersizliğinden, eksikliğinden ve sorunlardan şikayetçi oluyoruz. Ben de aday olurken, halkın gönlündeki demokrasi meşalesini yakabilir miyim diye yola çıktım. Konak'ta altyapıya dayanan sorunları çözmek çok zor değil. Öte yandan yerel seçimlerde kimin daha iyi hizmet vereceğinin anlaşılması için partiler olmamalı."
Kaynak: İHA