Atina’dan Evrim Kaşıkçı Geçti

Edirneli müzisyen Evrim Kaşıkçı, Atina Büyükelçiliği ve Atina Pire Başkonsolosluğu tarafından Atina’da “Anadolu’dan Dünyaya” temasıyla gerçekleştirilen Türk Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Yunanistan’da bir dizi konser verdi.

Atina’dan Evrim Kaşıkçı Geçti
Yunanistan’da temaslarda da bulunan Kaşıkçı, Panteion Üniversitesi’ndeki son konserinin ardından Edirne’ye döndü

Etkinlikler kapsamında Evrim Kaşıkçı ve orkestrasının yanı sıra Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan 5 kişilik yaylı grubu, sanatçılar ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden Atina’ya giden ekipler Yunanistan’da Türk kültürünü tanıttı. Evrim Kaşıkçı’nın da yer aldığı Türk heyeti, bir hafta boyunca Anadolu ve İmparatorluklar mutfağından örnekler, resim, hat, ebru, minyatür ve tezhip eserleri, Osmanlı dönemi giysi ve cam eşya sergilerinin yanı sıra Sema ve Folklor gösterileri, Türk müziği konserleri, geleneksel Türk giysileri defilesi gibi tanıtım etkinliklerine imza attı.

Atina’daki birçok üst düzey bürokrat ve yetkilinin eşleriyle katıldığı konser programında sahne alan Kaşıkçı kendi besteleri, Edirne ve Balkan türküleri ile beraber birçok Türk-Yunan ortak şarkıyı da dinleyicilerle paylaştı. Kaşıkçı ayrıca Uluslararası İlişkiler alanında yapmış olduğu “Türk Yunan Kültürel Etkileşimi” konulu tez çalışmasıyla ilgili birçok veriyi de konser sırasında paylaşarak yaptığı işe akademik bir boyut kazandırması nedeniyle dinleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı

Konser sırasında kendisine ait 'Edirne’den' albümünden de parçalar seslendiren Kaşıkçı, kendisine gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını belirtti.

Kaşıkçı, başarılı bir temsil yapmış olmaktan öte Atina’da hem Edirne'yi hem de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmiş olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Kaynak: İHA