Almanya kahraman Türk’e ağlıyor

Almanya’nın Kölne kentinde Ren Nehri’ne düşen çocuğu kurtarmak isteyen 47 yaşında Ali Kurt, akıntıya kapılarak kayboldu.

Almanya kahraman Türk’e ağlıyor
Stammheim semtindeki parkta oynayan Kongo kökenli 6 ve 10 yaşındaki 2 kız çocuğu, henüz belirlenemeyen bir nedenle Ren Nehri'ne düştü. Çevredekiler tarafından çocuklardan büyük olan kurtarıldı ancak 6 yaşındaki çocuk akıntıya kapıldı.

‘Bari ölüsünü bulun'
Bu sırada nehir kenarındaki Türkstrasse'deki evinden olayı gören Ali Kurt, koşarak olay yerine geldi. Kalabalığın uyarısına rağmen çocuğu kurtarmak için nehre giren Ali Kurt, 6 yaşındaki çocuğu kıyaya doğru getirdiği sırada akıntıya kapıldı. Köln polisi ve itfaiyesi tüm aramalara rağmen Kurt'u bulamadı. Alman Bild gazetesi olayı “Ren Nehri'nin yuttuğu kahraman” başlığıyla okuyucularına duyurdu. Nehirden çıkarılan 6 yaşındaki kız çocuğu hastanede hayatını kaybederken, 10 yaşındaki ablasınin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirildi. Gazetecilere açıklama yapan Ali Kurt'un eniştesi Cemal Kerik, “Umudumuzu kaybettik. Sadece naaşının bir an önce bulunup İstanbul'daki aile mezarlığında defnedilmesi için dua ediyoruz” dedi.