Kocaoğlu Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, Yeşilyurt seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız da katıldı.


Konuşmasına Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'e 5 yıl boyunca yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ederek başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim sürecinde milletin kafasını karıştırmak için yalan propaganda yapıldığını belirtti.

AKP adayı Binali Yıldırım'ın "İzmir'in Körfezi'ni temizleyeceğiz. Kordon'da rakı içen vatandaşlarımız Körfez'in pis kokunu çekmeyecek, temiz kokacak sözlerine sert çıkan Başkan Kocaoğlu, "Sayın aday rakıyı ne yapar onu bilmem. O kendi bileceği bir iş. Ama bu kente Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaya kalktığın zaman Körfez'in 2002 yılından bu tarafa kokmadığını bileceksin. Bilmiyorsan öğreneceksin. Yalan, yanlış, düzmece propaganda yapmayacaksın" diye konuştu.

Gazetelerde Ankara kaynaklı TOKİ haberini de eleştiren Başkan Kocaoğlu, "Haberde 'Kadifekale'yi biz yaptık. Heyelan bölgesinde binaları biz taşıdık, biz kamulaştırdık. Oraya park, kent ormanı yaptık' diyorlar. Buradan TOKİ Başkanı'na, Sayın Başbakan'a ve adaya, hükümetin temsilcilerine sesleniyorum: Kadifekale'de, Uzundere konutlarında, dikilen fidanda, böcekte para değil yanmış bir kibrit çöpü kadar katkınız yok. Yalan söyleyerek, iftira atarak yapmadıklarınızı yapmış gibi yaparak insanları kandırabilirsiniz ama İzmir'in namuslu, şerefli insanlarını ne kandırabilirsiniz ne de parayla oyunu alabilirsiniz. Bunu bileceksiniz. Önce İzmirli'yi bileceksiniz. Kurtuluşun ve kuruluşun kentini bileceksiniz" dedi.

Törende ayrıca AK Parti'den CHP'ye geçen 100 gence parti rozeti takıldı.
Kaynak: İHA