'Hedef Türkiye 2014 Çalıştayı” Berlin'de Gerçekleştirildi

TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından Berlin’de, “Avrupa ve Ulusal Kaynaklı Fon Fırsatlarının” tanıtılması ve tersine beyin göçünün sağlanması hedefi ile “Hedef Türkiye 2014 Çalıştayı” düzenlendi.


TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı’nın yurtdışından Türkiye’ye dönecek araştırmacılara sunulan “Avrupa ve Ulusal Kaynaklı Fon Fırsatlarının” tanıtılması ve tersine beyin göçünün sağlanması hedefi ile 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiği “Hedef Türkiye Çalıştayları”na bu yıl Almanya’nın Berlin şehri ev sahipliği yaptı.

Gerçekleştiği bölgedeki üniversite ve sanayi kuruluşlarından araştırmalarını yürüten Türk araştırmacıların hedef alındığı çalıştayda, araştırma faaliyetleri yürüten Türk araştırmacıların Türkiye için önemine vurgu yapıldı. 250’yi aşkın araştırmacının katıldığı çalıştayda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak tarafından “Türkiye’de Bilim ve Teknoloji Alanındaki Son Gelişmeler” konulu sunum gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Özdemir tarafından ise “Türk Alman Bilim Yılı ve Avrupa Birliği Horizon 2020 Programı Özelinde İkili ve Çoklu Araştırma İşbirliği Fırsatları” başlıklı bir sunum yapıldı. Ayrıca TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’ndan Araştırma Burs Programları Müdürü Dr. Nuh Erdoğan da Yurtdışındaki Araştırmacılara Yönelik Ulusal Araştırma Burs ve Destekleri hakkında detaylı bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Çalıştayların öğleden sonraki bölümünde ise “Türk Alman Bilim Yılı ve Avrupa Birliği Horizon 2020 Programı Kapsamında Araştırma İşbirliği Oturumları” ile 120 araştırmacının birebir katılım sağladığı çalıştay masalarında Türkiye’den Avrupa’ya giderek araştırma faaliyetleri yürüten araştırmacıların görüş ve önerileri alındı.
Kaynak: İHA