'Sağlık Korosu'Ndan Konser

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışanların, moral, motivasyon ve iş verimini artırmak amacıyla kurulan Sağlık Korosu, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında ikinci konserini verdi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök koordinatörlüğünde kurulan ve ilk konserini geçen yıl veren 38 kişilik Sağlık Korosu, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde ikinci kez sanatseverlerle buluştu.
Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, burada yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin kurum içi iletişimi güçlendireceğini söyledi.

Söz konusu çalışmanın örnek olmasını temenni eden Taşdöğen, "Tedavi yalnızca ilaçla olmaz, ruhen de vücudumuzun bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Musiki ile ruhumuzu tedavi ettiler" dedi.

Prof. Dr. Metin Karakök ise beyaz önlük giymenin çok sıkıntılı ve sorumluluk isteyen bir iş olduğunu söyledi.

Hak etmek için çok emek sarf edilmesi gerektiğini vurgulayan Karakök, şunları kaydetti:
"Bu emeğin sonucunda bir altın bilezik kazanılıyor. Bu altın bilezik, mesleğin adı mı? Bana göre değil. Bu altın bilezik, hastayı merkeze koyan ve ömür boyu hizmet edebileceğimiz özelliklerle donanmış olmamızdır. Bundan daha önemli bir şey olamaz. Aksi olduğunda, bu altın bilezik o hekimin boynuna geçirilmiş bir esaret halkası şeklini alır."
Konuşmaların ardından, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Öğretim Görevlisi Hasan Tipi yönetimindeki koro, çeşitli Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirildi.
İl Sağlık Müdürü Karakök de konserdeki solo performansıyla beğeni topladı.
Konser sonunda, Vali Yardımcısı Taşdöğen, yılın doktoru seçilen İslahiye çadır kentte görevli Ömer Faruk Güneş'e plaket verdi.
Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e, hekim olarak mesleğine ve şehre yaptığı özverili katıklardan dolayı plaket takdim edildi.

Kaynak: AA