Mahmut Abbas'ın Abd Ziyareti

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tabus kentinde, ABD'ye ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a destek gösterisi düzenlendi.

Mahmud Abbas'ın ABD temasları öncesi Tabus kentinde düzenlenen eylemde göstericiler, "Filistin'in değişmez değerlerine sahip çıkılması, Filistin'in egemenliğinden ödün veren hiçbir önerinin kabul edilmemesini" talep etti.
Abbas'ın posterlerinin taşındığı gösteride konuşma yapan Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Cemal Muhsin, Devlet Başkanı Abbas'ın Filistin'in değişmez değerlerine bağlı olduğu, ABD veya uluslararası düzeyde yapılan baskıları reddettiğini belirtti.

Muhsin, "Fetih Hareketi, Abbas'ın 1967 sınırlarına dayalı, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti konusundaki kararlılığının yanı sıra Filistinli tutuklu ve mülteciler sorununu çözüme yönelik çalışmalarını destekliyor" dedi.

Fetih Hareketi ve Filistin halkının Abbas'ı desteklediğini bildiren Muhsin, İsrail-Filistin barış müzakeresi görüşmeleri için nisan olarak belirlenen son sürenin aşılmasını kabul etmediklerini dile getirdi.
Muhsin, Filistinlileri yarın Batı Şeria ve Gazze'de Abbas'a destek için düzenlenmesi planlanan eylemlere katılmaya davet etti.
Filistin Resmi Haber Ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, Abbas'ın, İsrail-Filistin barış müzakerelerindeki son gelişmeler çerçevesinde bir dizi temaslar için ABD'ye gittiğini belirtti.

Abbas'ın yarın ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Kaynak: AA