Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli Meteoroloji Müdürü Mehmet Nuri Güner, hava sıcaklıklarının 4 derece artacağını söyledi.

Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Mart Pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların yükseleceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Hava sıcaklılarının kent merkezinde en düşük 7, en yüksek 17 derece olarak ölçüldüğünü belirten Güner, hava sıcaklıklarının 21 derece olmasını beklediklerini ifade etti.

Güner, yapılan hava tahminlerine göre hava sıcaklıklarının daha yükselmesi beklendiğini kaydetti.

- Tarımsal destekleme başvuruları
Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilerin mazot, gübre ve toprak analizi destekleme müracaatlarının 21 Mart Cuma günü sona ereceğini bildirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 28647 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilerin mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğin 10| maddesinin birinci fıkrasının, bakanlığın 2014'e 5 sayılı tebliğiyle değiştirildiği belirtildi.
Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, 21 Mart Cuma günü mesai saati bitimine kadar il ve ilçe müdürlüklerine başvurabileceklerini kaydedildi.
Kaynak: AA