Diyarbakır'da Gerginlik

Diyarbakır'da Hüda Par'ın konvoyuna Fiskaya semtinden geçişi sırasında BDP'li grup tarafından taşlı saldırıda bulunuldu.

İstasyon Meydanı'nda Hüda Par tarafından düzenlenen etkinliğe katılmak üzere gelenleri taşıyan araç konvoyuna Yenişenir ilçesi Fiskaya semtinden geçişi sırasında BDP'li olduğu bildirilen bazı kişilerce taş atıldı. Konvoydaki araçların durmasının ardından başlayan tartışma sırasında Hüda Par'lılar, taşlı saldırının devam etmesi üzerine karşılık verdi. Yaşanan gerginlik Hüda Par'lı grubun olay yerinden uzaklaşmasının ardından son buldu.
Yaralanan Hüda Par üyesi 5 kişi, kaldırıldıkları Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ayakta yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. Taşlı saldırı nedeniyle bazı araçlarda hasar oluştu.
Hüda Par üyeleri, kendilerine yönelik taşlı saldırı anında bir şahsın pompalı tüfekle ateş açtığını söylediler. Hüda Par'ın basın mensuplarına dağıttığı görüntülerde saldırının olduğu bölgedeki bir evin damında bir kişinin elinde av tüfeği, başka bir şahsın elinde ise satır olduğu görülüyor.
- "Başka zalimlerin peşine takılmışlar"
Hüda Par Genel Başkanı Zekeriyya Yapıcıoğlu olayla ilgili yaptığı açıklamada, düzenledikleri etkinliğe katılmak üzere gelen partililerine saldırıldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Dün Hakkari'de ve Yüksekova'da bugün ise Fiskaya'da olan şey zalimlerin mustazafları birbirine düşürme oyunudur. Tarih boyunca bu zalimlerin zulmünden kurtulmaya çalıştık. Bazıları kurtuluşu yanlış yerlerde aramışlar. Yanlış bir reçete ile kurtuluşa ereceklerini sananlar, başka zalimlerin peşine takılmışlardır. Ey Kürdistan, ey sahipsiz ve mazlum Kürtler uyanın. Kurtuluşunuzun reçetesini yanlış yerlerde aramayın."
Kaynak: AA