Birbirlerini Ağırladılar

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Kalkınma Bakanlığı SODES Proje sinden desteklenen Turizm Sektörüne ara eleman yetiştirme projesinin uygulamalı derslerinde kursiyerler birbirlerini ağırladılar.

Birbirlerini Ağırladılar

Kısa adı ER-KADIN olan derneğin “Keşke Turizm de İşimiz Olsa-Bir Turistik Gezimiz Olsa” isimli kadın istihdamını amaçlayan projesi nin uygulamalı dersleri oldukça neşeli geçiyor. Kursiyerler yaptıkları yemekleri veya çay saati için hazırladıkları yiyecekleri eğitim salonunda yer alan uygulama köşesinde birbirlerine servis ederek hem derslerini yapıyor hem de eğlenerek öğreniyorlar.

Proje de Garson, komi, kat hizmetlisi olarak yetiştirilen kursiyerler, ders programının bitiminde son ay uygulamalı olarak otel ve restoranlarda da staj yapacaklar.

Dernek başkanı Zekiye Çomaklı “ İlimiz de Turizm oldukça yeni sayılabilecek bir iş sahası. İnsanımız özellikle kadınlarımız bu sektörde çalışmaya çekiniyorlar. Kadınlarımız da erkeklerimiz de turizm sektöründe ara elaman olarak çalışabilecek nitelikte eğitimli değiller. SODES tarafından desteklenen bu proje de 15 kadın eğitim alıyor ve ER_KADIN derneği ara eleman sıkıntısı için eğitimli eleman yetiştirmenin gururunu yaşıyor. Allah devletimizden ve emeği geçen herkesten razı olsun.” dedi.

Kaynak: İHA