Bigiad Açıklaması

Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Başkanı Erol Ersan, Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek, "Siyasi gerginlik ortamı Türkiye'yi zor bir döneme sokuyor.

Bigiad Açıklaması
Kamplaşmalardan uzaklaşarak yeniden ekonomik istikrar ortamı sağlanmalıdır. Türkiye'nin büyümesi, yatırım ve istihdam alanları sağlaması gerek" diye konuştu.


Bitlis Genç İş adamları Derneği'nin (BİGİAD) Fatih'te inşaatı tamamlanan yeni genel merkez binasının açılışı için tören düzenlendi.

Törene Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, BİGİAD Üyesi iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan BİGİAD Başkanı Erol Ersan, "Son dönemlerde yaşanan siyasi tartışmaların genel ekonomik verileri çok fazla olumsuz etkilememesi, imalat ve ihracat alanında büyük gerilemeler yaşatmaması biz iş adamlarını sevindirmektedir. Alınan kalıcı önlemler ekonomimizi şoklara karşı dayanıklı hale getirmiştir. Yaşanan seçim ortamının kamplaşma ve ayrışmaya fırsat vermemesini diliyoruz. Seçimlerden hemen sonra gündemin gene ekonomiye dönmesini ve kalkınma hamlelerine devam edilmesini bekliyoruz. Türkiye'nin tek derdi ekonomi ve işsizliğe çözüm bulmak olmalıdır. Gerek seçmenler gerekse de iş dünyasının en büyük beklentisi üreten ve işsizlik sorununa çözüm bulmuş bir Türkiye'de yaşamaktır. Siyasi partiler söylem ve eylemlerinde yeniden toplumun tamamını kucaklayan bir yapıya bürünmelidir" ifadelerini kullandı.

Yeni genel merkezin Bitlisliler için büyük bir ihtiyacı karşıladığına dikkat çeken Başkan Erol Ersan, "Fatih belediyesinin katkılarıyla hizmete giren merkezimiz, iyi günde kötü günde tüm hemşehrilerimizin birlik beraberlik içinde olmasını sağlayacak. Hemşerilerimize ve iş adamlarımıza modern bir buluşma mekanını kullanıma sokmaktan gurur duyuyoruz. Amacımız Bitlis'i ve Bitlisliyi bu dernek çatısı altında tanıştırıp kaynaştırıp sosyal, kültürel, ekonomik anlamda Bitlis'in gelenek ve göreneklerini yaşatmaktır. BİGİAD olarak çıtayı her geçen gün daha yukarılara taşımak boynumuzun borcudur. Bu vesileyle bizi yalnız bırakmayan İstanbul millet vekili, Fatih belediye başkanı, Eski Bitlis Valisi, Bursa Vali yardımcısı, Betav, Bikav, Bidef, Takad ve tüm Bitlis dernekleri, siyasi parti temsilcileri, Bitlisli hemşerilerimiz ve BİGİAD ailesine şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Açılış töreninde iş adamları ve davetliler halay çekerek yeni genel merkez için kutlama yaptı. Aynı zamanda taziye evi olarak da kullanılacak yeni merkez, kurdele kesiminin ardından hizmete girdi.
Kaynak: İHA