Başkan Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 30 Mart seçimlerinden sonra Asarcık’ın sorumluluğunu omuzlarına alacaklarını belirterek, “Asarcık’ın ne eksiği ne isteği varsa arkasında beni ve İbrahim beyi bulacaksınız.

Başkan Yılmaz Açıklaması
Yeter ki bizi ayırmayın” dedi.


Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti tarafından Asarcık ilçesinde düzenlenen açık hava toplantısına katıldı.

Toplantıya ayrıca Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş, Belediye Başkanı ve Adayı İbrahim Yüce, il gençlik ve kadın kollarının yönetici ve üyeleri, parti teşkilatı üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Yılmaz coşkulu bir kalabalığa seslendiği konuşmasında 30 Mart’tan sonra Asarcık’ın geleceği için doludizgin koşacaklarını ifade ederek, “31 Mart’tan sonraki süreç yeni bir süreç. Bizim yapacağımız işler artık burada sadece İbrahim beye uzaktan yapacağımız ufak tefek işler değil. Özel idarelerin yaptığı ve yapacağı bütün işler büyükşehirin sorumluluğuna verildi.

Bu beni çok sevindirdi. İbrahim Bey gibi bir kardeşimizin burada olması da bizim burada yapacağımız hizmetler için bir güvence olacak. Bizi birbirimizden ayırmayınız ve Asarcık’ın geleceğini tehlikeye düşürmeyin. 31 Mart sabahından itibaren İktidar partimizin de imkanları ile birlikte İbrahim beyle el ele tutuşup Asarcık’ın bugüne kadar gecikmiş, aksamış hangi işi varsa hemen onun arkasında gölge gibi bizi göreceksiniz. Gölge gibi bizi bulacaksınız” diye konuştu.

Asarcık’ın Samsun’a 1 saat uzaklıkta bin rakımlı güzel, cennet gibi bir yayla olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: “Ancak birtakım hizmetlere, bir takım ihtiyaçları gidermeye, bazı tesislere, turizm anlamında bir takım yatırımlara ihtiyaç duyan bir ilçe. Proje üreten elemanlarımızı çalıştırıyoruz. Asarcık’la ilgili proje çıkartın, proje üretin diyoruz. Bunlar devam ediyor. Ama her şeyden önce köylerimizin su, yol, kanalizasyon, sağlık ocağı, camilerimizin bir takım ihtiyaçları gibi, okullarımızın birtakım ihtiyaçları gibi, çocuk oyun parkları, çocuk bahçeleri gibi eksiklikleri tamamlayıp Asarcık’ı geri kalmış ilçe görünümünden çıkartmamız lazım. Bunları önümüzdeki iki sene içerisinde tamamlayacağız. İki sene içerisinde Asarcık’ın hiç bir köyü merkezi de dahil Samsun'un ilçelerinden en gelişmişi hangisiyse ondan en ufak bir eksiği olmayan bir ilçe haline gelecek. Bunu size Yusuf Ziya Yılmaz sözü olarak veriyorum. Geleceğimizi birlikte kurabiliriz. Allah'ın izniyle Samsun'da gördüğünüz değişim rüzgarının burada hızını çok daha artırabiliriz.”
Kaynak: İHA