Bakan Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hiçbir zaman yapamayacakları şeyleri söylemediklerini belirterek, “Mesela mazot 1,5 TL’ye inecek demiyoruz” dedi.

Bakan Yıldız Açıklaması

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde halka seslenen Bakan Yıldız, yapmayacakları şeyleri söylemediklerini belirterek, “Mesela mazot 1,5 TL’ye inecek demiyoruz. Yapamazlar, kimin parasını kime bağışlıyorsun kardeşim. Bu işin bir dengesi var. Geçen yıl 46 milyar lira petrol ürünlerinden para toplandı. 17 milyon araçtan 77 milyon insanımıza hizmet götürmek için. AK Partili olsun veya olmasın hizmet götürmek için ve bunu yaptık şükürler olsun. Bütçenin bütün vergi gelirlerinin en büyük kalemi buralardan toplanıyor” dedi.

Bugün Türkiye’de büyük bir oyun oynanmak istendiğini ve o oyunu bozacaklarını ifade eden Bakan Yıldız, “Bizim milletten, yani sizden, halkımızdan aldığımız yetkiyi başkasına devretmemiz isteniyor. Bizim böyle bir yetkimiz yok, bu yetkiyi siz verirseniz ancak devrederiz. Siz bu ülkede burayı yönetin diye bu yetkiyi veriyorsunuz. Başkasına devredin diye vermiyorsunuz. 1960’da, 70’de, 80’de, 90’larda, 2000’lerde darbelerle beraber bu ülke geriye götürülmek istendi. Şuanda biz buna müsaade etmeyeceğiz. Darbenin adı sanı, nereden geldiği belli olsun veya olmasın. Türkiye’de bütün darbe dönemleri on yıllar, 20 yıllar, 30 yıllar geriye attı ve bizim bütün imkanlarımızı sınırlandırdı. Şimdi tekrar Türkiye toparlandı. Peki Türkiye ne buldu? Hazine mi buldu, gömü mü buldu, bir yerde altın mı buldu? Hayır. Türkiye en büyük insan kaynağını, Recep Tayyip Erdoğan’ı ve ekibini buldu. O insan kaynaklarıyla beraber biz başta Başbakanımızın önderliğinde çalıştık. Şimdi çalışmaya devam, iyi niyete devam” diye konuştu.

“16 Aralık’a kadar Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi iyi niyetliydi de 17 Aralık’tan sonra mı kötü niyetli oldu” diyen Bakan Yıldız, “Ne oldu kardeşim, başınıza taş mı düştü de 17 Aralık’tan sonra kötü niyetli oldu. Biz bunu kabul edemeyiz. O insan ve ekibi 12 yıl boyunca gece gündüz demeden çalıştı ve uğraştı. Bizler, 12 yıl boyunca sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, enerji ve tarımda birçok sektörde şükürler olsun iyi şeyler yaptık, ülkeyi üç katına katladık. Bundan sonraki 10 yılda da üç katına katlayacağız” dedi.

Dinlemeler konusuna da değinen Bakan Yıldız, “Dinliyorsunuz niçin dinliyorsunuz, bu ülkenin cumhurbaşkanını, başbakanını, bakanını niçin dinliyorsunuz? Dinlediklerinizi kapı komşunuza vermeyeceksiniz. Hayır siz belki de daha uzaklara vereceksiniz onu. 509 bin kişi dinlendi bu ülkede. Yani her yüz kişiden biri dinlendi. Boğazlıyan’da da dinlendi, dinlenmedi zannetmeyin. Nereye doğru gidiyoruz. Biz bir istihbarat devletine mi gidiyoruz, biz birbirimizin eksiklerini, kusurlarını, yanlışlarını sürekli araştırmaya mı gidiyoruz. Siz bu ülkenin Enerji Bakanını dinlediğinizde yalnızca Taner’i mi dinlemiş oluyorsunuz. Devlet başkanıyla, hükümet başkanıyla, birçok bakan ile birçok ülkenin bakanıyla, 27 tane ülkenin bakanıyla görüştük biz geçen yıl. O zaman sizin bu dinledikleriniz casusluğa girer, başka bir şeye girmez. Yalnızca şahsi araştırmalara değil” şeklinde konuştu.

Sandıkta değil, sokakta demokrasi arayanlara seslenen Bakan Yıldız, “Bu ülkede zorbanın, şiddetin mayası hiçbir zaman tutmayacaktır. Baskıcı bir devlet anlayışına sırtını yaslayanlar AK Parti iktidarını bir yaşam tarzı tehdidi, bir zulüm iktidarı, bir diktatörlük gibi göstermeye çalışanlar boşa heveslenmesinler. Biz halk gibi değil, vatandaş gibi değil, biz vatandaşın ta kendisiyiz, biz milletin ta kendisiyiz, biz içinden geliyoruz, yapmacık davranmıyoruz. Biz özüyle beraber, sözüyle beraber topluca aynı şekilde davranan bir yapı içerisinden geliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA