Antalya'da Dolmuşçular ve Otobüsçüler Eylem Yaptı

Antalya'da, yerel seçimler öncesi araçlarına astıkları belediye başkan adayı afişlerinin belediye ekiplerince kaldırılmak istendiğini iddia eden yaklaşık 300 otobüs ve dolmuş şoförü, bir süre kontak kapattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, şoförlerin eylemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, siyasi kışkırtmalar sonucu şoförlerin sefere çıkmasının engellendiğini öne sürdü.
Bu durumun Antalya halkını mağdur ettiğini savunan Akaydın, "Bugün, siyasi bir kışkırtma kokan toplu ulaşım kriziyle karşı karşıya kaldık. İl Seçim Kurulu kararını uygulamak isteyen belediye görevlilerine zorluk çıkartılmıştır. Gürsu Depolama Alanı'nın önünü araçlarıyla tıkayan bazı ulaşım esnafı, diğer araçların da sefere çıkmasını engellemiştir" diye konuştu.

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün'ün sürekli olarak siyasi söylemler içerisinde olduğunu iddia eden Akaydın, bir sivil toplum örgütünün başkanı olan Tüzün'ün bir siyasi kimlikten yana tavır almasının etik olmadığını savundu.
Toplu ulaşım araçlarının reklam almasının bazı usulleri olduğunu ifade eden Akaydın, "Araçların önü ve arkası reklam yeri olarak kullanılamaz. Buna rağmen benim rakiplerim de olan bazı arkadaşlarımız siyasi reklam veriyorlardı. Biz kendilerini uyardık ama çok da müdahil olmuyorduk" diye konuştu.

Otobüslerdeki reklamların kaldırılması talebinin İl Seçim Kurulu'ndan geldiğini savunan Akaydın, kendilerinin de bu konuyu esnafa tebliğ ettiklerini ve reklam veren adayların afişlerinin kaldırılmasını istediklerini belirtti.

Buna rağmen AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'in afişlerinin kaldırılmaması üzerine belediye ekiplerinin araçlara müdahale etmek istediğini dile getiren Akaydın, bunun üzerine eylem başlatıldığını söyledi.

Yapılan eylemin suç olduğunu belirten Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Akaydın, 3 saatlik eylemden sonra araçların tekrar sefere başladığını söyledi.


- AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türel
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ise toplu ulaşım araçlarının üzerinde farklı siyasi partilere ait reklamlar olmasına karşın, otobüs esnafının kendi iradesiyle Menderes Türel reklamları kullandığını ve bu araçların Büyükşehir Belediyesi tarafından baskı yapılarak trafikten men edilmek istendiğini söyledi.

Ulaşım esnafının baskıyı reddetmesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni bütün siyasi partilere eşit davranmaya davet etmesi ve baskıcı uygulamalardan vazgeçmesini talep etmesine karşın belediyenin tavrını sürdürdüğünü ifade eden Türel, şunları söyledi:
"Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım esnafına uyguladığı bu zulüm, inşallah 30 Mart'ta sona erecektir. Esnafın, Büyükşehir Belediyesi'nin bu baskısına ve araçların trafikten men edilmesine rağmen ulaşım hizmetini aksatmadan devam ettirmeye çalışması ancak bu tavra karşı Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes Türel reklamları olan araçların trafikten men edilmesi hususundaki ısrarı, maalesef sıkıntılara yol açmıştır. Bu vesileyle Büyükşehir Belediyesi'nin dolmuşçuya olan zulmünün halka zulme dönüşmemesi hususunda adaletli ve basiretli bir yönetim anlayışına dönüşmesini, seçimin yaklaştığı son günlerde bu baskıcı tutumdan vazgeçilmesini diliyorum."

- Otobüsçüler Odası Başkanı Tüzün
Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzen ise bazı şoförlerin AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'in sloganlarını minibüslerine yazdığını, araçlarda sadece slogan olduğunu parti amblemi ya da fotoğraf bulunmadığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sürücülerden bu yazıları çıkartmalarını talep ettiğini belirten Tüzün, Antalya'ya hizmet vermek adına siyasi reklamları sökeceklerini kaydetti.

Tüzün, "Bu sıkıntılar, esnafın Menderes Türel'in arkasında olduğundan dolayı mı oldu? Bizim, Türel ile akrabalığımız yok. Meslektaşlarımı yormaya, üzmeye kimsenin hakkı yok" dedi.

Tüzün, bu olayı protesto etmek için otobüslerin sefere çıkmak için beklediği alanın çıkışlarını 12 otobüs ile kapattıklarını, ardından eylemlerinden vazgeçtiklerini belirtti.

Kaynak: AA