'1. Antalya Sağlık Şöleni'

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nin organize ettiği Akdeniz Üniversitesi, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün de düzenleme kurulunda yer aldığı "1. Antalya Sağlık Şöleni", beşinci gününde Antalya'da çeşitli etkinliklerle devam etti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Salonu'nda Yaşar Uz'un yazıp yönettiği, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları sırasındaki sağlık çalışanlarını anlatan "Tabip Osman" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Tiyatro Grubu tarafından sergilenen oyunda görev alan tüm oyuncular, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı hastanelerin sağlık çalışanlarından oluşuyor.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, burada yaptığı konuşmada, düzenledikleri tiyatro oyununda Kurtuluş Savaşı dönemi yaşamış sağlık çalışanlarını temsil etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanın kolay kazanılmadığını belirten Taş, "Allah bir daha bu ülkeye tekrar İstiklal Marşı yazdırmasın diye dua ediyoruz. Özellikle bu günlerde birlik beraberlik ve kardeşliğe daha çok ihtiyacımız var. Tiyatromuzda da ülkemizde yaşayan tüm milletlerden kişileri yansıtmaya çalıştık" dedi.

Tiyatro oyununa, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Kaynak: AA